e-Nabız ile Aile Hekimi değişikliği yapılabilecek

e-Nabız ile Aile Hekimi değişikliği yapılabilecek

Sağlık Bakanlığı tarafından 3 yıl önce hizmete sunulan e-Nabız uygulamasından, online olarak aile hekimi değişikliği yapılabilecek.

Bütün sağlık sonuçları, en yakın hastanenin nedere olduğu, MR sonuçları, ilaç alerji bilgileri, çocukların aşı günleri gibi bir çok sağlık bilgisine ulaşılan E-nabız sisteminden, online olarak aile hekimi değişikliği yapılabilecek. Sağlık Bakanlığı tarafından, e-Nabız uygulaması ile ilgili yeni hizmetlerin de yer aldığı kamu spotlarının yayınlatılmasına başlandı.

Aile Hekimi Değişikliği Nasıl Yapılacak?

İlk kez e-Nabız kullanıcısı olacak kişiler e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden e-Nabız’a giriş yaparak profil ayarları üzerinden e-Nabız şifresi oluşturmalı ya da kendi Aile Hekimine başvurarak e-Nabız için geçici şifre edinmelidir. Daha sonra e-Nabız sistemine bağlanan kullanıcılar, açılan ekranın sol orta kısmında, bağlı bulundukları aile hekiminin ismini görebilecek. Aile hekiminin isminin hemen altında ise ‘Aile Hekimini Değiştir’ menüsüne seçtiklerinde, yeni kayıt yaptırmak istedikleri il ve ilçeyi seçerek aile hekimliği birimlerinin listesine ulaşabilecek. Buradan aile hekimliği birimi seçilerek onaylanırsa, talep otomatik olarak kayıt altına alınmış olacak.

Geçiş tarihleri her ayın 5′ i ile 21 arasında yapılan değişiklikler aynı gün gece 23:59’da gerçekleşirken. Ayın 21′ inden sonraki ayın 5′ ine kadar olan değişiklik talepleri sonraki ayın 5′ inde gece 23:59′ da gerçekleşecek.

Aile hekimi listesinde 3.500 altı nüfusu olan aile hekimleri yeşil renk, 3500-4.000 arası nüfusu olan aile hekimleri sarı renk, 4.000 üzeri nüfusu olan aile hekimleri kırmızı renk ile gösterilmektedir. Aile hekimi seçiminde 4.000 üzeri nüfusu olan aile hekimi seçimine izin verilmezken, 3 ay içerisinde en fazla 1 defa geçiş yapılabilecek.

Hangi ASM’de Hangi Doktorlar Görev Yapıyor?

e-Nabız sisteminde sadece aile hekimlerinin isimleri ve birim numaraları yer alıyor ve bu listeye göre değişiklik talepleri kabul ediliyor. Eğer vatandaşlar, kayıtlarını aldırmak istedikleri aile sağlığı merkezlerinde (ASM) hangi doktorların görev yaptığını bilmiyorlar ise, Malatya İl Sağlık Müdürlüğü’nün http://www.malatyasaglik.gov.tr/ internet sitesinden bu bilgilere ulaşabilecek. Siteye giriş yapan kullanıcılar sırasıyla Sağlık Tesisleri / Aile Sağlığı Merkezlerimiz işlem sırasını takip ederek ilçe seçimi yapabilecek. Buradan hangi aile hekiminin, hangi aile sağlığı merkezinde görev yaptığı bilgisine ulaşılabilecek. Aile hekimi ve birimini tespit eden vatandaşlar e-Nabız sisteminden işlemlerini tamamlayabilecek.

Aile hekimliği değişiklik taleplerinin dilekçe ile kabulünün de devam ettiği öğrenildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN