KPSS, LYS, ALES, ÖABT ne zaman? 2017 ÖSYM Sınav Takvimi ve ÖSYM sınav tarihleri

KPSS, LYS, ALES, ÖABT ne zaman? 2017 ÖSYM Sınav Takvimi ve ÖSYM sınav tarihleri

KPSS, LYS, ALES, ÖABT sınavları ne zaman? ÖSYM tarafından düzenlenen sınavların tarihleri merak konusu. KPSS ne zaman? LYS ne zaman? ALES ne zaman? YDS ne zaman? Gerek memur olmak gerekse okudukları okullarda yükselmek için sınavlara hazırlanana adaylar, sınav tarihleri ile ilgili bu soruları merak ediyor. ÖSYM sınav takvimi ve yapılan son değişiklikler haberimizde.

ÖSYM sınav takvimi açıklandı, 2017 yılında yapılacak olan sınavların tarihleri belli oldu. ALES, YDS, LYS, KPSS, ÖABT sınavları ne zaman? Ayrıca e-ALES ve e-YDS sınav tarihleri de haberimizde. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) bir yıl içerisinde yapacağı tüm sınavların tarihlerinin yer aldığı 2017 ÖSYM Sınav Takvimi'ni erişime açması ile birlikte adaylar sorularının yanıtlarını bulmuş oldu. 2017 ÖSYM sınav takvimi ve ayrıntılar.

2017 ÖSYM SINAV TAKVİMİ | ALES, YDS, KPSS, LYS NE ZAMAN?

ALES ne zaman? YDS ne zaman? KPSS ve LYS sınav tarihleri ne zaman? Son günlerde adaylar en çok bu soruların cevabını arıyor. Peki, 2017 yılı sınav tarihlerine nereden ulaşılır? ÖSYM 2017 yılı sınav takvimini açıkladı. 

ÖSYM SINAV BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM Sınav Takvimi için meraklı bekleyiş son buldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) bir yıl içerisinde yapacağı tüm sınavların tarihlerinin yer aldığı 2017 ÖSYM Sınav Takvimi'ni erişime açtı. 2017 yılı içerisinde yapılacak sınavların tarihleri belirlenerek bu takvimde sınav tarihleri, başvuru başlangıç ve bitiş tarihlerine yer verildi. ÖSYM Sınav Takvimi'nin yayımlanmasının ardından adaylar sınavların tarihlerine dair detayları öğrenme fırsatı buldular. ÖSYM tarafından bir yıl içerisinde yapılan sınav sayısı e-YDS'nin ardından e-ALES'in de eklenmesiyle arttı. İşte 2017 ÖSYM Sınav Takvimi ve detaylar...

İLK SINAVLAR TAMAMLANDI

ÖSYM Sınav Takvimi'nde yer verilen ilk sınavlar geride kalan aylarda tamamlandı. 21 Ocak 2017 ve 25 Şubat 2017 tarihlerinde e-YDS, 12 Şubat 2017 tarihinde e-ALES, 12 Mart tarihinde YGS yapıldı. Yine bazı sınavların sonuçları aynı gün içerisinde adaylarla paylaşıldı. 

YGS MART'TA, LYS HAZİRAN'DA 

Üniversitelerin önlisans ve lisans bölümlerinde eğitimlerine devam etmek isteyen adayların bekledikleri üniversiteye giriş sınavlarının ilk ayağı YGS, Mart ayında gerçekleştirilecek. 12 Mart 2017'de YGS'de puan barajını geçen öğrenciler Haziran ayında yapılacak LYS'lere katılabilecekler. Bu yıl 10 Haziran 2017'de LYS-4 (Sosyal Bilimler), 11 Haziran 2017'de LYS-1 (Matematik), 17 Haziran 2017'de LYS-2 (Fen Bilimleri) ve LYS-5 (Yabancı Dil), 18 Haziran 2017'de ise LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya) yapılacak.

17-03/14/basliksiz-6-1489495431.jpg

ALES SINAVI NE ZAMAN?

ALES ne zaman yapılacak? Son düzenlemelerin ardından e-ALES'ler hayatımıza girdi ancak bu sınavların bazı merkezlerde yapılıyor olmasından dolayı katılım sınırlı sayıda kalıyor. 2017'de ALES İlkbahar dönemi 7 Mayıs 2017'de yapılacak. ALES Sonbahar dönemi ise 19 Kasım 2017'de gerçekleştirilecek. Bu iki dönemin yanı sıra adaylar; 12 Şubat 2017 ve 29 Ağustos 2017 olmak üzere iki kez e-ALES'e girebilecekler.

YDS NE ZAMAN YAPILACAK?

e-ALES'te bu yıl uygulanan sistem YDS'de ise daha önce uygulanmaya başladı. Bu yıl iki dönem YDS'nin yanı sıra e-YDS'ler sürecek. Adaylar 2 Nisan 2017'de YDS İlkbahar dönemine, 17 Eylül 2017'de ise YDS Sonbahar dönemine girebilecek. Öte yandan adaylar 21 Ocak, 25 Şubat, 18 Mart, 29 Nisan, 27 Mayıs, 18 Haziran, 22 Temmuz, 21 Ekim, 25 Kasım ve 23 Aralık 2017 tarihlerinde e-YDS'ye girebilecekler.

KPSS NE ZAMAN? BAŞVURULAR BAŞLADI

Bu yıl KPSS'nin ne zaman yapılacağı da ÖSYM Sınav Takvimi'nin açıklanmasıyla belli oldu. KPSS A Grbu ve Öğretmenlik (Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri) 21 Mayıs 2017'de yapılacak. KPSS A Grubu ve Öğretmenlik ise 28 Mayıs 2017'de gerçekleştirilecek. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) ise 16 Temmuz 2017'de yapılacak.

İşte 2017 ÖSYM Sınav Takvimi

17-03/14/58b6b42ff0dc1e2818ea7f40.jpg17-03/14/58b6b438f0dc1e2818ea7f42.jpg

ÖSYM'DEN ADAYLARA UYARI

2017 ÖSYM Sınav Takvimi'ni açıklayan ÖSYM, adayları tarihler konusunda uyardı. Yapılan uyarıda güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi'nin yenilenebileceği, bu nedenle adayların zaman zaman takvimi tekrar kontrol etmeleri istendi. İşte ÖSYM'den yapılan açıklama:

"Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir.

Sınav sonuçlarının belirtilen tarihlerde açıklanması planlanmaktadır ancak, sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.

Elektronik Yabancı Dil Sınavları (e-YDS) ile Elektronik Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavları (eALES), ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinde (e-Sınav Merkezi) yapılacaktır. Sınava başvuru tarihlerinde, ÖSYM e-Sınav Merkezlerinin aday kapasitesi kadar adayın başvurusu alınacaktır. Kapasite dolduğunda başvuru tarihleri tamamlanmadan başvuru sonlandırılacaktır. Kapasite dolmadığı takdirde başvuru tarihlerinin son günü saat 23.59'a kadar adayların başvuruları alınmaya devam edilecektir."

ÖSYM'DEN KPSS ÜCRET AÇIKLAMASI | KPSS ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM tarafından, 2017 KPSS kılavuzunda açıklanan test bazlı ücretlendirme konusunun Yönetim Kurulu tarafından yeniden değerlendirileceği, yeni ücretlerin KPSS Alan Bilgisi sınav başvurularının başlayacağı 27 Mart’tan önce adaylara duyurulacağı açıklandı.

2017 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik Kılavuzu’nda açıklanan sınav ücretleri tartışma yarattı, adaylar açıklanan ücretlere tepki gösterdi.

KPSS, LYS, ALES, ÖABT sınavları ne zaman? ÖSYM tarafından düzenlenen sınavların tarihleri merak konusu. KPSS ne zaman? LYS ne zaman? ALES ne zaman? YDS ne zaman? Gerek memur olmak gerekse okudukları okullarda yükselmek için sınavlara hazırlanana adaylar, sınav tarihleri ile ilgili bu soruları merak ediyor. ÖSYM sınav takvimi ve yapılan son değişiklikler haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN