Piyanonun dahi çocuğu yine gururlandırdı

Piyanonun dahi çocuğu yine gururlandırdı

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencisi olan Mert Hakan Şeker’in alkışlanacak başarısı... 10 yaşındaki yetenek, İsveç’in başkenti Stockholm’de düzenlenen uluslararası müzik yarışmasında piyano dalında birincilik elde etti. Sıradışı becerisi sayesinde Türkiye’de ‘Harika Çocuk’ yasasının raftan indirilmesini sağlayan piyano dahisinin performansı yabancı otoriteleri bile şaşkına çevirdi.

Bursa’da müzik eğitimini sürdüren ve ‘piyano dahisi’ olarak nitelendirilen 10 yaşındaki Mert Hakan Şeker, İsveç’in başkenti Stockholm’de bu yıl 6’ncısı düzenlenen uluslararası müzik yarışmasında, birincilik elde etti. Uluslararası yarışmalarda kendini kanıtlamak isteyen Mert, 25-28 Mayıs günleri arasında düzenlenen 6. Stockholm International Music Competition, Sweden yarışmasına katıldı. Şeker, 10-12 yaş grubunda 23 yeteneğin katıldığı yarışmada, piyano dalında birincilik elde etti. Geçen Nisan’da da Almanya’da düzenlenen Baden-Württemberg Uluslararası Müzik Yarışması’nda birinci olan Mert, bir süre önce Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile görüşerek ‘Harika Çocuk’ yasanın yeniden hayat bulmasına öncülük etmişti. Eskişehir’de oturan ve Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi Şeker, haftada üç kez Bursa’ya giderek piyano koçu Elena Çekiç’ten de ders alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN