Hollanda kamusal alanda 'burka giymeyi' yasakladı

Hollanda kamusal alanda 'burka giymeyi' yasakladı

Hollada parlamentosunda kamusal alanda burka giyilmesini yasaklayan yasa onaylandı. Yeni yasa yüzü tamamen örten, (motosiklet kaskı da dahil) kıyafetleri tüm kamu binalarında yasaklıyor ancak sokaklar yasak kapsamının dışında tutuluyor.

ollanda parlamentosunun üst kanadı kamusal alanda yüzü kapatacak şekilde burka giyilmesini yasaklayan tasarıyı onayladı. Bundan sonra okullarda, hükümet binalarında ve hastanelerde burka ile dolaşmak yasaklandı.

Parlamentonun alt kanadı 2016'da daha geniş kapsamlı bir burka yasağı öngören yasayı gündeme almış fakat tasarı onaylanmamıştı.

Yeni yasa yüzü tamamen örten, (motosiklet kaskı da dahil) kıyafetleri tüm kamu binalarında yasaklıyor ancak sokaklar yasak kapsamının dışında tutuluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN