iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Türkiye satış fiyatı ve özellikleri! Teknoloji haberleri

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Türkiye satış fiyatı ve özellikleri! Teknoloji haberleri

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Türkiye satış fiyatı ve özellikleri belli oldu. Dünya teknoloji devi Apple yeni nesil ürünlerini dün San Francisco'da tanıtıldı. Yapılan büyük lansmanla birlikte teknoloji meraklılarının gözbebeği hakkında tüm ayrıntılar belli oldu. Tüm dünyanın takip ettiği tanıtımda iPhone 7, iPhone 7 Plus ve Apple Watch 2 Türkiye satış fiyatı ve özellikleri ortaya çıktı. Apple'nın dillerden düşmeyen yeni kablosuz kulaklığı AirPods da tanıtıldı. iPhone 7 hakkında tüm ayrıntılar haberimizde.

Dün gece saat 20.00'da Apple yeni ürünlerini San Francisco'daki Bill Graham Civic Salonu'nda görücüye çıkardı. Apple kullanıcıları merakla bekledikleri iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Türkiye satış fiyatı ve özellikleri netleşirken Watch 2 de tanıtıldı. 60529 sayılı IEC standardı kapsamında IP67 derecesi ile teknoloji devinin suya ve toza dayanıklı ilk telefonu piyasa sürülmüş olacak. Ürünlerin bir önceki seri ile aynı tasarım anlayışını sürdürdüğü de gözlerden kaçmadı. Bazı kökten değişiklikler de yapılmamış değil. İşte iPhone 7'nin Türkiye'de ne zaman çıkacağı ve yeni modeller hakkında tüm merak ettikleriniz...

Apple dün gerçekleştirdiği lansman ile iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Türkiye satış fiyatı ve özelliklerini açıkladı. Yeni seride ne gibi değişiklikler var, Türkiye'de ne zaman çıkacağı gibi soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz. 32, 128 ve 256 GB hafıza seçenekleri ile gelecek yeni nesil akıllı telefon iPhone 7'nin yeni rengi simsiyah göz kamaştırdı. iOS 10 hakkında da bilgiler verilirken, 13 Eylül itibari ile Apple akıllı telefonlara yüklenebilecek.

16-09/08/57d05fbac03c0e2724a4b19d.jpg

Apple'ın iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ı tanıttığı büyük lansmanı hareketli başladı. Apple CEO'su Tim Cook'un perdeye yansıtılan görüntüleri izleyenleri mest etti. "Carpool Karaoke"e konuk olan Apple’ın CEO’su Tim Cook, lansman başlamadan önce salondaki perdeye yansıtılan görüntülerde karaoke yaptı. Cook, App Store’dan indirilen uygulama sayısının 140 milyarı geçtiğini açıkladı. Yeni seri akıllı telefonlar 9 Eylül itibari ile ön siparişe çıkacak. Apple Watch 2 detayları haberimizde. Merakla beklediğiniz iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Türkiye satış fiyatı ve tüm özellikleri detaylarıyla yazımızın devamında...

YENİ iPHONE 7 ÖZELLİKLERİ

iPhone 7 tasarım noktasında radikal bir değişim sunmuyor. Apple, iPhone 6 modelinden bu yana sürdürdüğü tasarım anlayışını genel hatlarıyla yeni iPhone'da da koruyor. Ancak tasarımda radikal farklılıklar da yok değil.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'lar iki farklı siyah renk ile geliyor. Biri Jet Black diğeri ise sadece Black olarak isimlendirilmiş. Ayrıca iPhone 7'lerin gri, altın rengi ve altın pembe renkleri de olacak. Home tuşuna da yeni bir özellik geldi ve basınca duyarlılık özelliği geldi.

Artık Home butonuna baskı uyguladıkça farklı tepki alabilmek mümkün olacak. Bunun dışında iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'lar su ve toz geçirmez yapıya sahip.

iPhone 7'nin ön kamerası 7 megapiksel ve HD çözünürlüğünde görüntü alabiliyor. iPhone 7'nin arka kamerası ise 12 MP. iPhone 7 Plus ise her biri 12 MP olan çift kamerasıyla dikkat çekiyor. iPhone 7 Plus’ın iki arka kamerasından biri geniş açı, diğer telefoto lensi görevi görüyor. Böylece artık daha fazla zoom yapabilmek mümkün.

iPhone 7 Plus, hangi kamerayı kullanacağına o an kendi karar veriyor. Kullanıcının çekeceği görüntüyü düşünerek ne kadar zoom yapmak istediğine karar vermesi yeterli. Yeni optik zoom özelliği ile profesyonel fotoğraf makinelerine iPhone 7 Plus epey yaklaşmış gibi görünüyor.

Daha önceki iPhone modellerinde tasarımı olumsuz etkileyen anten şeritleri iPhone 7’de kasanın alt ve üst bölümüne yuvarlatılarak konumlandırılmış. Arka bölümdeki anten şeritlerinin azaltılması sayesinde telefonun arka bölümünün daha sade ve göze hoş gelen bir görünüme kavuştuğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

IP67 SERTİFİKASI İLE SUYA DAYANIKLILIK

Android tarafında yıllardan beri kullanılan suya dayanıklılık nihayet iPhone modellerinde yer aldı. Apple’ın suya dayanıklı ilk telefonu iPhone 7 oldu. Yeni nesil iPhone, Apple Watch akıllı saat gibi IP67 sertifikasına sahip. Bu sertifika telefonun maksimum 1 metre derinlikte 30 dakika boyuncu su sızıntılarına karşı dayanıklı olacağı anlamına geliyor.

16-09/08/id530902.jpg

iPhone 7 60529 sayılı IEC standardı kapsamında IP67 derecesi ile teknoloji devinin suya ve toza dayanıklı ilk telefonu piyasa sürülmüş olacak.

iPHONE 7 VE iPHONE 7 PLUS'IN FİYATLARI

Sunumda, 32 GB hafızalı iPhone 7'nin 649 dolardan, 32 GB hafızalı iPhone 7 Plus'ın da 769 dolardan, AirPods kulaklıkların 159 dolardan, yeni Apple Watch ve Nike+ modellerinin 369 dolardan satışa sunulacağı ifade edildi.

Apple'ın yeni akıllı telefonlarını almak isteyen Amerikalı tüketiciler, 9 Eylül'de ön sipariş verebilecek. Telefonlar 16 Eylül'de satışa sunulacak. Yeni Apple Watch'a da 16 Eylül'den itibaren, Nike+ modeline ise ekim ayında sahip olunabilinecek.

YENİ İŞLEMCİ İLE İPHONE 7 İKİ KAT HIZLI OLACAK

iPhone 7’ye dört çekirdekli Apple 10 Fusion işlemcisi güç veriyor. 16 nm üretim sürecine sahip dört çekirdekli işlemci ilk gelen bilgilere göre yoğun iş gücü altında 2.4 GHz hıza erişebilecek.

Apple göre yeni işlemci selefine göre CPU tarafından %40, GPU tarafından ise %50 daha güçlü.

16-09/08/apple-iphone-7-768x808.jpg

Yeni iPhone ile birlikte nihayet depolama tarafında önemli bir yükseltme gerçekleştirildi. Artık 16 GB’lık iPhone modellerini görmeyeceğiz. Giriş modelde 32 GB dahili depolama kullanılacak. Telefonun diğer depolama seçenekleri 128 GB/256 GB şeklinde olacak.

RAM tarafından ise bir artış yaşanmadı ve 2 GB RAM kullanımı sürdürüldü.

DAHA UZUN PİL ÖMRÜNE SAHİP

Sunumda, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın yeni A10 çip sayesinde, bir önceki model olan iPhone 6'ya göre işlem hızının 2 kat, grafik hızının da 3 kat daha hızlı olacağı, yeni modellerin "3D Touch" özelliklerine ve daha önceki iPhone'lara göre en uzun pil ömrüne sahip olacağı ve 32 GB, 128 GB ile 256 GB kapasitelerinde piyasaya sunulacağı duyuruldu. Apple'ın akıllı saati Apple Watch'ın da yeni modellerinin tanıtıldığı sunumda, söz konusu saatin 50 metreye kadar suya dayanıklı kaldığı, eski modele göre yüzde 50 daha hızlı ve seramik kaplı olduğu bilgisi paylaşıldı.

16-09/08/screenshot_2.jpg

iPhone 6s’te 1.715 mAh büyüklüğünde bir pile yer veren Apple, iPhone 7 modelinde 1.960 mAh kapasiteli bir pil kullanıyor.

Kapasite noktasında gerçekleşen artış kayda değer görünmese de, A10 işlemcisinin çalışma verimliliği ve diğer yeni nesil donanımların pil kullanımına nasıl bir etki göstereceğini daha sonra gerçekleştireceğimiz detaylı incelemelerde göreceğiz.

KULAKLIK GİRİŞİ iPHONE'LARDAN KALDIRILDI

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'larda artık stereo hoparlörler bulunuyor. Beklendiği gibi iPhone 7'ler ile birlikte kulaklık girişi kaldırıldı. Kulaklık girişi Lightning olacak. iPhone 7'de Lightning kulaklıkların yanı sıra AirPods isminde kablosuz kulaklık yer alacak. 3.5 mm kulaklıklar için paket içeriğinde dönüştürücü gelecek. AirPods'ta gürültü engelleme özelliği bulunuyor. 4 saat aralıksız çalışma süresi var ve kutu içerisinde şarj oluyor. Akıllı kulaklık kuşağı algılıyor ve eğertakılı değilse çalışmıyor. Kablosuz kulaklık kutusundan çıkar çıkmaz otomatik olarak iPhone ve Apple Watch'a bağlanıyor.

TV VE VİDEO

Apple TV’ye (2. nesil veya daha yeni bir model) AirPlay Yansıtma, fotoğraf, ses ve video çıkışı eklendi.

Video yansıtma ve video çıkışı desteği: Lightning Digital AV Adaptörü ve Lightning - VGA Adaptörü ile 1080p’ye kadar (adaptörler ayrı satılır)

Desteklenen video biçimleri: 4K’ya kadar H.264 video, 30 fps, 160 Kbps’ye kadar AAC-LC sesle Yüksek Profil seviyesi 4.2, 48 kHz, .m4v, .mp4 ve .mov dosya biçimlerinde stereo ses; 2.5 Mbps’ye kadar MPEG‑4 video, 640 x 480 piksel, 30 fps, kanal başına 160 Kbps’ye kadar AAC-LC sesle Basit Profil, 48 Khz, .m4v, .mp4 ve .mov dosya biçimlerinde stereo ses; 35 Mbps’ye kadar Motion JPEG (M‑JPEG), 1280 x 720 piksel, 30 fps, ulaw biçiminde ses, .avi dosya biçiminde PCM stereo ses

AIRPODS TANITILDI

Apple AirPods kablosuz kulaklıklarını tanıttı. Apple'ın yeni deneyimi olan AirPod'un kulaklıklarının her biri birbirinden bağıımsız hareket editor. Kulaklıklar kutusundan çıktığı anda otomatik olan iPhone, Apple Watch ya da iPad'iniz ile bağlanıyor. Kulaklıkların içerisinde bulunan w1 çipi kulaklık teknolojilerinde yeni bir devrin kapısını açıyor.

APPLE WATCH DA SU GEÇİRMEYECEK

Lansmanda yeni nesil Apple Watch'ta görücüye çıktı. Yeni Apple Watch ile 50 metreye kadar su geçirmezlik özelliği geldi. 'Apple Watch Seri 2' isimli akıllı saat ile yüzme fitness kategorisine eklendi. Apple Watch seri 2’de gömülü GPS'e de yer verildi. Apple Watch Seri 2’nin işlemcisi bir önceki modele oranla yüzde daha 50 hızlı, akıllı saatin GPU’su ise 2 kat fazla performans sunuyor. Apple Watch seri 2'de seramik bir opsiyon da bulunuyor. Etkinlikte Apple, yeni Hermes kayışlarını da görücüye çıkardı.

16-09/08/57d0566ac03c0e2724a4b152.jpg

Apple ve Nike 2'nci nesil Apple Watch için güçlerini birleştirdi. İki şirketin birlikte ürettikleri modelin adı Apple Watch Nike Plus Yeni nesil Apple Watch ABD'de 369 dolardan başlayan fiyatlarla raflardaki yerini alacak.

APPLE WATCH'A SUPER MARIO GELİYOR

Cook'un ardından Super Mario'nun yaratıcısı, Nintendo'dan Shigeru Miyamoto sahneye çıktı. Yeni bir Mario oyunu iPhone'lara geliyor. Bu oyun Temple Run oyununa benzeyecek. Detaylar önümüzdeki haftalarda netlik kazanacak.

16-09/08/super-mario-pics-14.jpg

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus Türkiye satış fiyatı ve özellikleri belli oldu. Dünya teknoloji devi Apple yeni nesil ürünlerini dün San Francisco'da tanıtıldı. Yapılan büyük lansmanla birlikte teknoloji meraklılarının gözbebeği hakkında tüm ayrıntılar belli oldu. Tüm dünyanın takip ettiği tanıtımda iPhone 7, iPhone 7 Plus ve Apple Watch 2 Türkiye satış fiyatı ve özellikleri ortaya çıktı. Apple'nın dillerden düşmeyen yeni kablosuz kulaklığı AirPods da tanıtıldı. iPhone 7 hakkında tüm ayrıntılar haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN