Kardeş Obama Trump’a destek için ABD’de

Kardeş Obama Trump’a destek için ABD’de

Trump’tan kritik hamle... Başkan Obama’nın kardeşi Malik Obama, Cumhuriyetçi adaya destek için Kenya’dan ABD’ye geldi, Trump’ın ‘gönül adamı’ olduğunu söyledi.

ABD’de, Türkiye saati ile bugün sabaha karşı yapılan başkanlık münazarası öncesinde, Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump’tan ilginç bir hamle geldi. ABD Başkanı Barack Obama’nın Kenya’da yaşayan ağabeyi Malik Obama, münazarada Trump’a destek vermek için Kenya’da yaşadığı Kogelo köyünden ABD’ye geldi. Kenya doğumlu bir Müslüman olan ve ABD vatandaşlığı da bulunan Malik Obama, New York Post gazetesine yaptığı açıklamada, “Münazaraya katılmak için saatleri sayıyorum. Çok heyecanlı olacak. Trump, ABD’yi yeniden ‘büyük’ bir ülke yapacağını söylüyor. Ona gönülden inanıyorum. Çünkü o da gönülden konuşuyor” dedi.

TACİZ İDDİALARINA KATILMIYOR

Trump ile ilgili son haftalarda çıkan cinsel taciz iddialarına da inanmadığını ifade eden Malik Obama, “Bu iddialara hiç katılmıyorum. Eğer gerçekse neden daha önce ortaya çıkmadılar. Neden son haftaları bekliyorlar. Trump bu iddialarda bulunan 3 kadını geçen haftaki ikinci münazaraya da çağırmıştı” ifadelerini kullandı. Malik Obama, kardeşi Barack Obama’yı en son 2015 yılında Kenya’ya yaptığı başkanlık ziyareti sırasında gördüğünü, lkendisinin bunun ardından Beyaz Saray’a yaptığı iade-i ziyarette ise çok ilgisiz ve soğuk karşılandığını da söyleyerek kardeşinden beklediği sıcak karşılmayı da göremediğini aktardı. Üçüncü ve son başkanlık münazarasında, Trump ile Demokrat rakibi Hillary Clinton, canlı yayında karşı karşıya geldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN