Suriyeli 15 yaşındaki çocuk, 9 kişilik ailesinin geçimini çöpten sağlıyor

Suriyeli 15 yaşındaki çocuk, 9 kişilik ailesinin geçimini çöpten sağlıyor

Kilis’te, Suriyeli 15 yaşındaki Abdullah Hassan, 9 kişilik ailesinin geçimini çöpten plastik atık ve kağıt toplayarak sağlıyor

Suriye’de Esad’ın zulmünden kaçarak Kilis’e gelen Abdullah Hassan ve 3 kardeşi, ailesinin günlük ihtiyaçlarını çöpten kağıt ve atık maddeleri toplayarak sağlıyor. Babasını savaşta kaybeden Abdullah Hassan’ın, kendisiyle beraber 4 erkek, 4 kız olmak üzere 8 kardeşi bulunuyor. Kendisinden küçük 3 kardeşiyle birlikte sabah saat 07.00’de kalkan Hassan, çöp konteynerlerinden plastik atıklarla birlikte kağıt ve benzeri atık maddeleri topluyor. Akşam topladıklarına satarak evine günde ortalama 20-25 lira kazandırdığını ifade eden Hassan, "Sabah saat 07.00’de kalkıyorum. 3 kardeşimle birlikte çöplerden atıkları akşama kadar topluyorum. Günde 20-25 lira kazanıyoruz” diye konuştu.Abdullah Hassan ve kardeşlerinin boylarından büyük plastikleri doldurdukları çuvalı taşımakta zorluk çektiği gözlendi.

KİLİS/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN