Lenovo New Glass C200 tanıtıldı | CES 2017

Lenovo New Glass C200 tanıtıldı | CES 2017

CES 2017 kapsamında tanıtılan yeni ürünlerden biri de Lenovo New Glass C200 oldu. Sanal gerçeklik gözlüğü yeni teknolojik imkanlar sunuyor.

Lenovo, ABD’nin Las Vegas şehrinde devam eden teknoloji fuarı CES 2017 kapsamındaki duyurularına devam ediyor. Çin merkezli tüketici elektroniği şirketi, yapay zeka ve artırılmış gerçekliği bir arada sunan Lenovo New Glass C200’e dair detayları kamuoyuyla paylaştı.

Yeni Lenovo New Glass C200, yapay zeka teknolojisini kullanarak çevredeki gerçek objelerin tanınması ve tanımlanmasını sağlayan monoküler bir akıllı gözlük sistemi. Gözlük ve cep ünitesi olmak üzere iki ayrı bölümden oluşan aygıt, Linux işletim sistemi ile çalışıyor. Ağırlığı ise 60 gr seviyesinde.

Mobil cihazlara yüklenen New Glass adlı uygulama üzerinden kullanılan akıllı gözlük, yüksek işlemci performansı ile dikkat çekiyor, ayrıca LTE desteğine sahip olduğu belirtiliyor.

Aygıtın yaklaşık 20 farklı türdeki objeyi algıladığı, örneğin bir bina şemasını tanımlayabildiği, etiketleyip üzerine yazı yazılabilmesini mümkün kıldığı kaydediliyor. Ayrıca sesli komutlarla da işlev kazanıyor.

Öte yandan Lenovo, Lenovo NBD Titan sanal gerçeklik yazılım platformunu da duyurdu. İlgili platform, her kesimden kullanıcı için bir çeşit sanal gerçeklik içeriği oluşturma sahası sunuyor. CES 2017 kapsamında çok sayıda yeni ürün ve yazılımın duyurusunu gerçekleştiren şirket, etkinliğin en proaktif markaları arasında konumlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN