Moody’s: ABD yaptırımları Türk Akımı inşaatını yavaşlatabilir

Moody’s: ABD yaptırımları Türk Akımı inşaatını yavaşlatabilir

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moody’s, ABD’nin Rusya’ya uyguladığı yeni yaptırım paketinin, Gazprom şirketinin ortaklarına, yatırımcılarına ve müteahhitlerine tehdit oluşturduğunu, dolayısıyla Kuzey Akımı 2 ve Türk Akımı boru hatlarının inşaatının yavaşlayabileceği uyarısı yaptı.

Rus gazetesi Kommersant’ta yer alan habere göre, Moody’s’in ABD’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlara ilişkin hazırladığı raporda, ABD Başkanı Donald Trump’ın 2 Ağustos’ta imzaladığı yaptırımların Kuzey Akımı 2 boru hattı inşaatında proje finansmanının kullanımını engelleyebileceği belirtildi.

Gazprom, borcunun bir kısmının yeniden finanse edilmesi için bu tedbiri almayı planlıyordu. Bunun yanı sıra Rusya’nın boru hatlarına yatırımlarını kısıtlayan yaptırımlar, Gazprom’un Ukrayna ile 2019 sonrası transit tarifelerine ilişkin görüşmelerini de olumsuz yönde etkileyebileceği belirtildi.

DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN