Musul’da korkulan oldu

Musul’da korkulan oldu

Irak’ın en büyük ikinci kenti Musul’u IŞİD’den kurtarmaya yönelik operasyonlar sürerken, örgütten kimyasal saldırı geldi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), terör örgütü IŞİD’e yönelik çatışmaların şiddetlendiği Musul kentinde kimyasal saldırıya maruz kalan 12 sivilin Erbil’deki hastanelerde tedavi altına alındığını açıkladı. DSÖ’den yapılan açıklamada, aralarında çocukların da bulunduğu sivillerin kimyasal silah saldırısına maruz kaldığı belirtildi.

Açıklamada, “Musul’un doğusunda kimyasal silah kullanıldığı bilgisi üzerine, aşırı zehirlenmeye maruz kalmış kişilere müdahale amacıyla acil durum planı oluşturuldu” denildi. DSÖ’nün açıklamasında, 1 Mart Çarşamba günü aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 12 kişinin solunum sıkıntısı, kabarcıklar ve kesecikler halinde deri dökülmesi şikayetiyle Erbil’deki bir hastaneye başvurduğu kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN