Sütü müşterinin maaşına göre satıyor

Sütü müşterinin maaşına göre satıyor

Yozgat'ta yaşayan besici Üzeyir Koç, hayat pahalılığı ve enflasyon nedeniyle süt almakta zorlanan vatandaşlara yönelik yeni bir çalışma prensibi belirledi. Koç, kentte ortalama 100 TL'den satılan 5 litre sütü, fiyatlar maliyeti kurtarmasa da; emekliye 60, asgari ücretliye 70, memura ise 100 TL'den satıyor.

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşlar temel besin ürünlerini bile almakta zorlanırken Yozgat'ta 24 yıldır besicilikle uğraşan Üzeyir Koç, farklı bir uygulamayı hayata geçirdi.

Günlük elde ettiği 50-60 kilogram çiğ sütü satarak geçimini sağlayan Koç, aracıyla mahalle mahalle dolaşıp evlere süt dağıtıyor. Sütleri satarken müşterilerinin ekonomik durumlarını da göz önünde bulunduran Koç, kentte 100 TL'den satılan 5 litre sütü; emekliye 60 TL, asgari ücretliye 70 TL, memura ise 100 TL karşılığında satıyor.

'VATANDAŞ ALAMIYORDU, FİYATLARI ONA GÖRE BELİRLEDİK'

Üzeyir Koç, peş peşe gelen zamların ardından müşterilerinin ekonomik durumunu düşünmek zorunda kaldığı için böyle bir uygulamaya başvurduğunu söyledi. Vatandaşların sütten çok memnun olduğunu dile getiren Koç, hayata geçirdiği uygulama hakkında şöyle konuştu:

8664733.jpg

"Emekli müşterime indirim yapıyorum onlara sütü 60 liraya veriyorum, asgari ücretlilere de 70 liraya satıyorum. Normal de 5 litre sütü 100 liradan satıyorum ama ben vatandaşın alım gücüne göre fiyatları belirliyorum. Fiyatları böyle belirlemem mecburiyetten oldu, vatandaş alamıyordu, fiyatları ona göre belirledik. Şimdi herkes mutlu, sütten de memnun kalıyorlar. Fiyatlar kurtarmıyor ama mecbur bu işi yapıyorum. Maliyetler çok pahalı, yem fiyatları çok yüksek, vatandaşa destek olmak istiyorum onun için de süte talep çok oluyor. Köyde 15 hayvanım var, günlük 50-60 kilogram süt alıyorum. Buraya gelip vatandaşlara satıyorum."

'BİZİM İÇİN FEDAKARLIK YAPIYOR'

Müşterilerden Talip Yılmaz ise kendilerine sağladığı bu uygulamadan memnun kaldıklarını söyleyerek, "Yılardır ondan süt alırım, sütü de çok güzel oluyor. Kendisi de bu konuda bize yardımcı oluyor. Ekonomik durumumuzu söylediğimizde 100 liranın altında sütü alıyoruz. Fedakarlık yapıyor bize. İnsanların alım gücü düşük olduğu için sütü bu fiyatlara satıyor, kendisine teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN