Siber saldırılar Çin kaynaklı!

Siber saldırılar Çin kaynaklı!

Dün dünya genelindeki bazı şirket ve kurumların internet siteleri ile server’larına düzenlenen siber saldırılar, bugün de hız kesmeden devam ediyor. İşte detaylar...

Dün dünya genelindeki bazı şirket ve kurumların internet siteleri ile server’larına düzenlenen siber saldırılar, bugün de hız kesmeden devam ediyor. Kaynaklara göre hacker’lar ABD’yi hedef alıyor. Öte yandan son verilere göre en fazla siber saldırı düzenleyen ülke ise Çin.

15-12/25/tarihte-adi-gecen-hackerlar_emresupcin.jpg

Hacker’lar iş başında!

Dünya genelindeki siber saldırıların odak noktası ABD durumunda. Dünyanın en önemli teknoloji, finans şirketlerinin merkezlerinin yer aldığı ülkeyi, hacker’ların yüzde 90’ın üzerinde hedef aldığı görülüyor.

Hedef alınan diğer ülkeler arasında Suudi Arabistan, Almanya, Türkiye, Hong Kong, Fransa ve İzlanda’nın öne çıktığını belirtelim.

Çin ise siber atakların kaynağı görünümünde. Oran yüzde 90’ın üzerinde. En fazla siber saldırı düzenleyen diğer ülke ise ABD. ABD’yi Almanya izliyor.

Gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN