Son dakika! İnstagram çöktü

Son dakika! İnstagram çöktü

Fotoğraf paylaşım ağı Instagram'a Türkiye'den ve dünyanın çeşitli bölgelerinden giriş yapılamıyor.

Facebook'un fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'da dünya genelinde kesinti yaşanıyor.

Kesinti noktaları ABD, Avrupa, Japonya ve Güney Amerika'da ağırlıklı görülürken, Türkiye de haritada kesintiden nasibini almış durumda.

Türkiye'deki kesinti ise İstanbul ve Ankara'da yoğunlaşıyor.

INSTAGRAM'IN ANLIK KESİNTİ HARİTASI

Her iki platformun aynı anda sorun yaşanmasının sebebi ise aynı sunucu kaynaklarından yararlanmalarından olabilir. Instagram'ın sahibi olan Facebook'un sunucularındaki sorun an itibariyle en çok Rusya ve Avrupa'daki bazı ülkelerde hissediliyor.

Türkiye'deki kullanıcıların tamamı sorundan etkilenmezken farklı kullanıcı hesaplarında farklı sorunlar yaşanıyor. Instagram'da haber akışına ulaşmakta sorunlar yaşanırken uygulama kullanımındaki sorunlar an itibariyle yüzde 20 oranında. Facebook'ta da benzer bir şekilde hesaplara girişte sorun yaşanırken bazı hesaplar sorunsuz şekilde çalışıyor.

Facebook'a erişmeye çalışan kimi kullanıcılar Facebook'un bakım yaptığı mesajıyla karşılaşırken bazı kullanıcılar ise sayfayı hiç görüntüleyemiyor. Öte yandan yukarıda da belirttiğimiz gibi bazı kullanıcı hesapları için hiçbir sorun yaşanmıyor. 

SORUN DÜZELTİLDİ

Her iki sitede yaşanan sorun yaklaşık 1 saat içinde giderildi. An itibariyle her iki platforma erişimde hiçbir sıkıntı olmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN