Son dakika! Rusya'dan İngiltere'ye rest: Diplomatları kovacağız

Son dakika! Rusya'dan İngiltere'ye rest: Diplomatları kovacağız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İngiltere'nin ülkedeki Rus diplomatları sınır dışı etme kararına karşılık olarak Rusya'nın da kısa süre içinde ülkedeki İngiliz diplomatları kovacağını duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Londra'nın 23 Rus diplomatı sınır dışı etme kararına karşılık olarak Moskova'nın da İngiliz diplomatları Rusya'dan sınır dışı etmeye hazır olup olmadığı sorusuna, "Mutlaka (hazırız)" yanıtını verdi. 

Rus Dışişleri Bakanı, bunun ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin soruya da "Yakında" diyerek cevapladı. 

PESKOV: GECİKMEYECEĞİZ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da, eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızının zehirlenmesi nedeniyle Moskova'ya karşı yaptırım kararı alan Londra'ya karşılık vermekte gecikmeyeceklerini söyledi.

Gazetecilere açıklama yapan Peskov, "Vereceğimiz yanıtlar için çok beklemeyeceksiniz. Dışişleri bakanlığı, diğer kuruluşlar teklif hazırlayacak. Devlet başkanı da nihai kararı alacak" dedi.

'İNGİLTERE'NİN TAVRI DÜŞMANCA'

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova bu sabah yaptığı açıklama ile, Londra'nın, İngiltere'de bir çeşit sinir gazı ile zehirlenen eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızının başına gelenlerden Moskova'yı sorumlu tutup bunun karşılığı olarak 23 Rus diplomatı sınır dışı etme kararını 'düşmanca' olarak tanımlamış ve bu adıma en yakın zamanda cevap vereceklerini söylemişti.

NE OLMUŞTU?

İngiliz Başbakan Theresa May, 'Noviçok' isimli sinir gazı grubuna giren bir madde ile zehirlendiğini söylediği eski çifte ajan Skripal ve kızının başında gelenlerden doğrudan Moskova'yı sorumlu tutup bu yüzden Rusya'ya bir dizi yaptırım uygulayacaklarını açıklamıştı.

May'in dün Avam Kamarası'nda açıkladığı yaptırımlardan biri de 23 Rus diplomatın İngiltere'den sınır dışı edilecek olmasıydı.

Londra, Soğuk Savaş'tan, yani 30 yıldan beri bu kadar kalabalık bir grup Rus diplomatı sınır dışı etme kararı almamıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN