Tardigrad, 350 derecelik fırında yaşamayı başardı

Tardigrad, 350 derecelik fırında yaşamayı başardı

Uzayda en uzun süre yaşayabilen canlı olarak bilinen ve "su ayısı" olarak da adlandırılan tardigrad, 350 derecelik fırında ve sıfırın altında 272 derece sıcaklıkta hayatta kalmayı başardı.

Doğa Bilim Derneği Başkanı Altuğ Revnak Eti, dünyanın en dayanıklı canlısı tardigrad böceğinin fırında 350 derece ısıya maruz bırakıldığını ama ona hiçbir şey olmadığını söyledi. 

Öğrencilere doğa bilimlerini sevdirmek ve bu anlamda gençlerde farkındalık oluşturmak için gerçekleştirilen "Biyomimetik" konferansında konuşan Eti, konferansta doğadaki canlılarda bulunan yeteneklerin teknolojik gelişmelere nasıl örnek teşkil ettiğini anlattı.

Uzayda en uzun süre yaşayabilen canlı

Tardigradan(su ayısı) dünyanın en dayanıklı canlısı olduğunu söyleyen Doğa Bilim Derneği Başkanı Altuğ Revnak Eti, "Bu canlıya uzaylı deniyor. Uzaylı denmesindeki neden ise uzay mekiğinin üstüne koyup bunu uzaya göndermeleri. Sonrada uzay boşluğuna fırlattılar. Hiç bir koruma olmadan uzay boşluğunda 12 hafta kaldı. Geldiğinde hayata dönmüştü. Ölmedi bu canlı. Zor şartlara ne kadar dayandığını görmek içi bunu fırınladılar. 350 derece ısıya maruz kaldı hiç zarar görmedi. Sonra bunu eksi 272 derecede dondurmaya kalktılar. 6 ay o soğuklukta kaldı. Ama donmadı hiç bir zarar görmedi. Mikro dalga fırına attılar yine zarar görmedi. Bu canlıyı öldürmek mümkün değil. Kendi malzeme ömrünü tamamlayınca ölüyor" diye konuştu.

15-12/21/20151221aw610535_01.jpg

İSTANBUL/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN