Tarihi hatanın Oscar’ı ona verildi

Tarihi hatanın Oscar’ı ona verildi

Oscar törenindeki yanlış anons fiyaskosunun aktörü bulundu. Yanlış zarfı sunucuya PricewaterhouseCoopers adlı şirketin 32 yıllık ortaklarından Brian Cullinan’ın verdiği belirlendi. Oyuncu Mat Damon’a benzetilen Cullinan’ın olaydan sonra kendisini berbat hissettiği belirtildi.

Oscar töreninin sonunda ‘En İyi Film’ ödülünün verildiği yapımın yanlış anons edildiğinin farkedilmesi ve bunun Oscar tarihine en büyük fiyasko olarak geçmesinin ardındaki ‘suçlu’ bulundu. Oscar ödüllerinin oylama ve sayım sürecini 83 yıldır denetleyen PricewaterhouseCoopers adlı şirketin 32 yıllık ortaklarından Brian Cullinan’ın töreni sunan oyuncu Warren Beatty’ye yanlış zarfı teslim ettiği ortaya çıktı.

Dolby Tiyatrosu’ndaki törende, sahnenin sağ tarafında bulunan Brian Cullinan’ın, Beatty’ye ‘En İyi Film’ ödülünün yazılı olduğu zarf yerine ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünün yazdığı yedek zarfı teslim etti. Beatty ise zarfı açıp ödülü birlikte sunduğu Faye Dunaway’a gösterince, Dunaway kazananın ‘La La Land’ olduğunu açıkladı. 

SKANDALIN YAŞANDIĞI O ANLAR

PricewaterhouseCoopers yetkilileri konuyla ilgili bir kere daha özür dileyerek, probleme sadece Brian Cullinan’ın yol açmadığını ancak kendisinin sorunu çözmek için hızlı hareket etmediğini kaydetti. Şirket yetkilileri, sosyal medyadan yayınladığı açıklamasında ayrıca hata ve protokol ihlaliyle ilgili tüm sorumlulukları da aldığını belirtti. Şirketin ABD başkanı ve üst düzey ortağı Tim Ryan, Cullinan ile ilgili “Kendisini çok ama çok kötü hissediyor. Yaptığı hatadan dolayı çok üzgün. Bu ayrıca benim ve bizim hatamız. Hepimiz kendimizi çok kötü hissediyoruz” diye konuştu.

17-03/01/sde.jpgOscar’da sunucuya yanlış zarf vererek tarihi fiyaskoya imza atan kişinin ödüllerin yer aldığı zarfları Martha Ruiz (sağda kırmızı elbiseli) ile taşıyan Brian Cullinan olduğu belirtildi. İkili tören öncesinde bu pozu vermişti.

Yabancı basın ise hatanın başrol oyuncusu olarak tarihe geçen Cullinan’ı Oscar törenlerinde kiminle fotoğraf çektirdiğinden sosyal medyada yayınladığı sahne arkası görüntülere kadar masaya yatırdı. Oyuncu Matt Damon’a benzetilen Cullinan’ın o geceye dair nasıl paylaşımlarda bulunduğu yayınlandı. Daha önceki röportajlarından da derlemeler yapıldı, Cullinan’ın törende sahne arkasının Brad Pitt, Angelina Jolie, Jennifer Garner, Kate Hudson, Goldie Hawn, Daniel Day-Lewis, Sally Field, Bette Midler gibi ünlülerle sohbet edilen eşsiz bir mekan olduğunu söylediği belirtildi.

ABD’YE TÖRENE GİDEMEDİĞİM İÇİN ÜZÜLMEDİM

Bu yıl ‘En İyi Kısa Belgesel’ Oscar’ını ‘The White Helmets’ (Beyaz Baretliler) aldı. Suriye iç savaşında çok sayıda kişinin hayatını kurtaran ve gönüllülük esasına dayalı çalışan Suriye Sivil Savunma, bilinen adıyla “Beyaz Baretliler”in hikayesini anlatan filmin Suriyeli kameramanı Halid Hatib, vizesi iptal edildiği için ödül törenine gidemedi. Töreni İstanbul’da izleyen Hatib, belgeselin ödül almasına sevindiğini, törene gidemediği için ise üzülmediğini belirterek “Havaalanında pasaportumun bu uçuşa uygun olmadığını söyleyip geri çevirdiler. Bunlar benim için önemli değil. Benim için Suriye meselesinin bir şekilde dünyaya anlatılması önemliydi” diye konuştu.

SİYASETE ODAKLANINCA HATA YAPTILAR

Oscar Töreni’nde adı sık sık esprilerde geçen ABD Başkanı Donald Trump, yanlış anons ile ilgili ilk açıklamasını Breitbart News’e yaparak “Sanırım siyasete o kadar çok odaklandılar ki finalde birlikte hareket etmedilerdedi. Trump ayrıca “Oscar’ların şıklığından uzaktı. Göz alıcı bir gece gibi hissettirmedi. Bu şekilde bitirmek son derece üzücü” yorumunu yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN