Avrupa Meta'yı şikayet etti! Gerekçe ise yasa dışı işlenen kişisel veriler

Avrupa Meta'yı şikayet etti! Gerekçe ise yasa dışı işlenen kişisel veriler

Facebook ve Instagram'ı bünyesinde bulunduran Meta'ya, Avrupa'dan şikayet! Yasa dışı işlenen kişisel verilerin toplanması sebebiyle şikayet edildi...

Avrupa'daki tüketici derneklerinin çatı kuruluşu olan Brüksel merkezli Avrupa Tüketici Birliği (BEUC), Fransa, İspanya, Hollanda, Çekya, Danimarka, Yunanistan, Slovakya ve Slovenya'daki derneklerin Meta'yı bulundukları ülkelerin veri koruma kurumlarına şikayet ettiğini duyurdu.

BEUC tarafından yapılan açıklamada, Meta'nın AB Genel Veri Koruma Tüzüğü'nde belirtilen veri koruma ilkelerine uymadığı ve kullanıcıların gizlilik haklarını ihlal ettiği ifade edildi. Şikayetlerde, Meta'nın verileri adil işleme, verileri asgariye indirme ve amaç sınırlaması ilkelerine uygun hareket etmediği vurgulandı.

KİŞİSEL VERİLERİN YASAL BİR DAYANAĞI YOK DENİLDİ

Meta, 265 Milyon Euro'luk Ceza ile Karşı Karşıya! Peki Sebebi Ne?

Meta'nın Facebook ve Instagram kullanıcılarından topladığı kişisel verilerin yasal bir dayanağının olmadığı belirtilen açıklamada, şirketin kullanıcılara sunulan seçeneklerin özgür ve bilgilendirilmiş rızalara dayanmadığına dikkat çekildi.

BEUC'un açıklamasında, Meta'nın çevrim içi takip sistemleri aracılığıyla kullanıcıları izleyip büyük miktarda kişisel veri topladığı ve bu verileri reklam amaçlı kullandığı ifade edildi.

Öte yandan, Meta'nın Avrupa'daki kullanıcılara Facebook ve Instagram'a reklamsız erişim sağlamaları için aylık abonelik seçeneği sunmaya başladığı belirtildi. Ancak BEUC, bu adımın, şirketin veri koruma ihlallerini giderme amacı taşımadığını ve sorunun kökten çözümünü sağlamadığını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN