Düşme ihtimaline karşı bildirim gönderen baston geliştirildi

Düşme ihtimaline karşı bildirim gönderen baston geliştirildi

Bu akıllı baston, kullanıcı hareketlerini analiz edip sorun söz konusu olduğunda akıllı telefona uyarı gönderiyor.

Teknoloji fuarı CES 2017’deki Avrupalı şirketler, birbirinden iddialı inovatif çözümleri ile dikkatleri üzerlerine topladılar. Bunlar arasında yer alan Fransa merkezli bir şirket geliştirdiği inovasyon dolu akıllı baston ile dikkat çekti.

Dring firmasının Smartcane adlı bastonu, yaşlılar ve hareket kabiliyeti düşük kimseler için geliştirildi, öne çıkan detay ise mobil cihazlarla entegre çalışan sensörlerle çevrili olması.

Kullanıcı takibini mümkün kılan ivmeölçer ve jiroskopa sahip olan akıllı baston, doğrudan GSM şebekesine bağlı uyarı sistemi de içeriyor.

Smartcane düşme ya da herhangi bir acil durumda bakıcıya veya aileye uyarı bildirimi gönderiyor. Yapay zeka teknolojisinden faydalanan algoritması, toplanan verileri işliyor ve bunları da mobil cihazlara gönderiyor.

Az hareket, yorgunluk ya da yürüme şeklindeki değişiklikleri tespit ederecek ciddi bir sağlık sorununun öncesinde bir tür uyarı maiyetinde fonksiyon gösteriyor.

Hafif ve ergonomik olduğu kaydedilen akıllı bastonun üretimi için Fransız şirketin asırlık baston üreticisi Maison Fayet’le birlikte çalıştığı bildirildi.

Bu sayede geleneksel ergonomiye sahip ama teknoloji ile dopdolu olan modern bir baston kullanıma sunuldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN