Epic Games artık Android ve iOS'a da geliyor! Ne zaman açılacak? Epic Games mobil oyun mağazasında hangi oyunlar yer alacak?

Epic Games artık Android ve iOS'a da geliyor! Ne zaman açılacak? Epic Games mobil oyun mağazasında hangi oyunlar yer alacak?

Dijital oyun mağazası Epic Games, indirim ve ücretsiz oyunlarıyla oyuncuların gözdesi!Şimdi ise Android ve iOS'a geliyor! Epic Games mobil oyun mağazasında hangi oyunlar yer alacak? Ne zaman mobile geçecek? İşte ayrıntılar...

Oyun endüstrisinin devlerinden Epic Games, Epic Games Store'un iOS ve Android cihazlara yönelik desteğini genişleteceğini duyurdu. Epic Games Store, geliştiricilere adil koşullar sunarak popüler oyunlarını iOS ve Android platformlarına getirecek. Ancak, Apple ile yaşanan anlaşmazlık nedeniyle iOS'ta sınırlı bir lansman yapılacak.

Epic Games, iOS ve Android'e Epic Games Store'un geliyor olmasını resmen duyurdu. Şirket, adil koşullar ve çeşitli oyunlarla donatılmış çok platformlu bir mağaza olacağını vurguladı. Ancak, Apple'a gönderilen mesajda, iOS tarafında bu girişimin AB ile sınırlı olacağı belirtildi.

YILIN SONUNDA KULLANIMA AÇILACAK

epic-games.webp

Epic Games Store'un mobil versiyonu, bu yılın sonlarına doğru kullanıma sunulacak. Ancak hangi oyunların mağazada yer alacağı henüz açıklanmadı.

Paylaşılan görsellere göre, Epic mobil oyun mağazasında Fortnite dışında Rocket Racing, Rocket League Sideswipe, Postparty gibi oyunların yer alacağı görülüyor.

Epic Games, gelir paylaşımı konusunda da geliştiricilere adil bir yaklaşım sunacak. Mobil geliştiriciler, PC için geçerli olan 88/12 gelir paylaşımından faydalanacaklar.

Epic Games, Apple ile yaşanan anlaşmazlık nedeniyle iOS platformunda sınırlı bir lansman yapacak. Şirket, Dijital Pazarlar Yasası'nın çıkışıyla bu fırsatı değerlendirerek, Epic Games Store'u Apple cihaz kullanıcılarına sunma planlarını uzun zamandır sürdürüyordu. Ancak, App Store dışından uygulama yükleme imkanı sadece AB'deki kullanıcılara sunulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN