Güvenlik yapay zekanın eline geçiyor! Artık silah taşıyanları tespit edecek

Güvenlik yapay zekanın eline geçiyor! Artık silah taşıyanları tespit edecek

Güvenlik yapay zekanın eline geçiyor! Artık silah taşıyan kişileri yapay zeka tespit edecek! New York metrosunda test edilecek...

New York City'nin metro sistemine entegre edilecek yeni bir yapay zeka tabanlı silah tespit sistemi, şehrin güvenliğini artırmak için Belediye Başkanı tarafından duyuruldu. Bu girişim, yolculara güvenlik hissi vermek ve potansiyel tehlikeleri en aza indirmek amacıyla hayata geçiriliyor.

YAPAY ZEKA SİLAH TESPİTİ NASIL ÇALIŞACAK?

yapay-zeka-1.webp

Yapay zeka ile silah tespiti, New York metro istasyonlarında test edilecek. Bu tarayıcılar, istasyonlardaki dönüş kapılarına konumlandırılacak ve bir kişi silah taşıyorsa bunu tespit edecek. Evolv Technology adlı Amerikan şirketi tarafından geliştirilen sistem, düşük frekanslı elektromanyetik alanlar ve sensörler kullanarak çantalar, sırt çantaları veya giysi altındaki nesneleri algılayacak.

Sistemin yapay zekası, algılanan bilgileri değerlendirecek ve şüpheli bir nesne bulduğunda alarm verecek. Üreticiye göre, bu teknoloji tüm yaygın silahların imzalarını tanıyabilecek yetenekte.

yapay-zeka-2.jpg

Evolv’un tarayıcıları şu anda Mets beyzbol stadyumu, Bronx'daki bir hastane ve şehirdeki bazı kültürel mekanlarda kullanımda. Ancak bu sistem, ABD Rekabet Kurumu tarafından inceleniyor; Evolv’un yapay zeka tanıma sisteminin reklam edildiği gibi çalışıp çalışmadığı araştırılıyor.

Belediye Başkanı Eric Adams, CBS'e yaptığı açıklamada, testin üç ay sonra başlayacağını belirtti. New York Polisi, gözetim teknolojisinin kullanımını duyurmak için 90 günlük bir süre gerektiğinden, bu süreç diğer tedarikçilerin sistemlerini değerlendirmek ve pilot projenin sorunsuz bir şekilde başlamasını sağlamak için kullanılacak.

Bu yeni sistemin tanıtılma nedeni, Brooklyn'de yaşanan bir silahlı saldırıydı. Adams, bu teknolojiye olan ilgisiyle tanınan bir Belediye Başkanı olarak, "Bu durumları yaşamak zorunda kalmamayı tercih ederdim, ancak yaşamı olduğu gibi kabul etmeli ve güvenliği artırmak için çalışmalıyız" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN