İnternet bağımlıları ruh hastası olabilir

İnternet bağımlıları ruh hastası olabilir

Kanada’da yapılan bir araştırmaya göre, internet bağımlısı gençlerde depresyondan anksiyeteye birçok sorun gözleniyor.

İnternet bağımlılığına dikkat! Zira yapılan yeni bir araştırmaya göre gençler arasındaki bu bağımlılık, bazı ruh sağlığı sorunlarının işareti olabilir. Kanada Ontario’daki McMaster Üniversitesi’nde yapılan araştırmada, 1998’de geliştirilen İnternet Bağımlılık Testi güncelleştirilerek kullanıldı.

BİNBİR TÜRLÜ SORUN

Psikiyatri profesörü Dr. Michael Van Ameringen’in liderlik yaptığı araştırmada internet bağımlısı gençlerde depresyon, anksiyete, dikkatsizlik gibi sorunlar tespit edildi. Gençlerin ayrıca zamanlarını yönetme açısından da problem yaşadığı ortaya konuldu. Bilim insanları aşırı internet kullanımının hafif veya şiddetli psikopatolojiyi gizlemek olabileceğini belirterek “İnternetin aşırı kullanımı kuvvetle kompulsif davranış ve bağımlılığı ile bağlantılı olabilir” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN