Mars'ta mantar yetiştirecekler

Mars'ta mantar yetiştirecekler

ESA'dan astronotlar, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda mantar yetiştirmeyi başardı. Mars koşullarına yakın bir ortamda yetiştirilen mantarın, bu gezegene yapılacak insanlı görevlerde de yetiştirilmesi umuluyor.

[Karar]

Avrupa Uzay Ajansı'ndan (ESA) astronotların Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) yetiştirdiği bir mantar türü, 18 aydır hayatta kalmayı başardı.

Astronotların bu deneyi, doğal olarak dünyanın en soğuk ve kuru bölgesi olan Antarktika'da yetişen Cryomyces antarcticus isimli mantarın, benzer iklim koşullarına sahip olan Mars'ta da yaşayıp yaşamayacağını görmek için gerçekleştirdiği belirtildi.

16-01/29/the_international_space_station_seen_from_space_shuttle_discovery_after_the_sts-124_mission.jpg
Uluslararası Uzay İstasyonu

Popular Mechanics'de yer alan habere göre ISS'nin dışına kurulan bir platformda yetişen mantar, düşük hava basıncı, yüksek radyasyon ve mor ötesi ışınlarının olduğu bir ortamda yaşamaya devam etti.

NASA ve ESA, önümüzdeki yıllarda gerçekleştirilmesi muhtemel insanlı Mars görevleri için bu gezegende gıda yetiştirmenin yollarını arıyor.

NASA astronotları geçtiğimiz günlerde ISS'de yetiştirdikleri çiçeğin fotoğraflarını sosyal medya üzerinden paylaşmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN