Teknolojide bu da oldu! Samsung'dan çılgın proje: Artık sanal dünyada koku almak mümkün olacak

Teknolojide bu da oldu! Samsung'dan çılgın proje: Artık sanal dünyada koku almak mümkün olacak

Birçok farklı yenilik sunulan cihazlar üzerinde çalışmalarını sürdüren Samsung, bu sefer çıtayı yükseltti! Teknoloji devi şimdilerde koklama özelliğine sahip XR başlık üzerinde çalışıyor. İşte, Samsung'un büyük yeniliği...

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte sanal ve artırılmış gerçeklik başlıklarının fonksiyonları da artıyor. Önceden maske formundaki giyilebilir cihazın sanal gerçekliği daha çok hissetmeyi sağlayacak koklama özelliğini kazandığı açıklanmıştı. Şimdi de Samsung sanal koklama yeteneği bulunan yeni bir başlık geliştiriyor.

GENİŞLETİLMİŞ GERÇEKLİĞİN İLERİSİNE TAŞIYOR

Samsung'un uzun zamandır, Google ve Qualcomm'la iş birliği yaparak genişletilmiş gerçeklik yani XR üzerinde çalıştığı konuşuluyordu. Ağustos ayında ise bu cihazın görüntüleri sızdırılmış ancak detaylar ortaya çıkmamıştı.

Yeni söylentilere göre geliştirilen bu yeni cihaz 'genişletilmiş gerçeklik' sunmasının yanı sıra koklama refleksi de kazanacak. X'te bir paylaşımda bulunan ve önceden de bazı sızıntılar yapan Tech_Reve adlı hesap, Samsung'un XR başlığının 3 bin ppi ekrana ulaşacağını aktardı. Ayrıca, yeni tanıtımı yapılan Apple imzalı Vision Pro gibi de el takip desteği de sunulacak.

h-11-ic.jpg

Ancak cihazın yalnızca belli başlı kokuları sağlayabileceği düşünülüyor. Cihaz ortamdaki kokuyu mu tespit ederek aktaracak yoksa yapay kokumu üretecek o ise henüz belli olmadı.

Samsung'un bu yeni cihazının ise 5 Ekim tarihinde düzenlenecek etkinlikte tanıtılması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN