Telegram'daki reklam gelirlerinin yarısı kanal sahiplerine

Telegram'daki reklam gelirlerinin yarısı kanal sahiplerine

Telegram, elde edilen reklam gelirlerinin yüzde 50'sini kanal sahipleriyle paylaşacak.

Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, platformun başarısını ve kullanıcı kitlesini artırarak büyümeye devam ettiğini duyurdu. Yaptığı yazılı açıklamada, Telegram'ın aylık 1 trilyon görüntülenme aldığını ve bu görüntülenmelerin yalnızca yüzde 10'unun mevcut reklam platformu olan "Telegram Ads" üzerinden gelir sağladığını belirtti. Durov, Telegram Ads platformunun gelecek aydan itibaren yaklaşık 100 ülkede reklam verenlerin kullanımına açılacağını duyurdu.

Platformun açıldığı ülkelerdeki kanal sahiplerinin reklam gelirlerine ortak olacağını vurgulayan Durov, kanal sahiplerinin, kanallarında Telegram'ın reklam göstererek elde ettiği gelirin yüzde 50'sini almaya başlayacağını ifade etti. Bu adım, platformun içerik üreticilerine daha fazla kazanç sağlama ve motivasyonunu artırma hedefini yansıtıyor.

Durov ayrıca, reklam gelirlerinin güvenli ve hızlı şekilde gerçekleşebilmesi için TON adlı blok zincirin kullanılacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN