TikTok satılıyor mu? ABD ya satın alacak, ya da yasaklanacak: TikTok CEO'su satın alıma ne diyor?

TikTok satılıyor mu? ABD ya satın alacak, ya da yasaklanacak: TikTok CEO'su satın alıma ne diyor?

Popüler video uygulaması TikTok, ABD'ye mi satılacak? Uygulama ya satılacak, ya da yasaklanacak! TikTok CEO'su ise satın alıma karşı ne diyor? İşte detaylar...

Eski ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, TikTok'un ulusal güvenlikle ilgili sorunlar nedeniyle yasaklanma tehdidiyle karşı karşıya olduğu iddiasıyla ilgili bir yatırımcı grubu kurmayı planladığını açıkladı. Mnuchin, CNBC'ye verdiği röportajda, Amerikanları Yabancı Düşmanlarca Kontrol Edilen Uygulamalardan Koruma Yasası'nın geçmesi ve TikTok'un satılması gerektiğini savundu.

TIKTOK SATIN MI ALINACAK?

TikTok, 2021 yılının raporunu açıkladı! Türkiye'de ve dünyada öne çıkan trendler dikkatleri çekti - Mynet trend

TikTok'un ABD'li işletmelere ait olması gerektiğini vurgulayan Mnuchin, Çinli bir şirketin ABD'deki bir şirketi kontrol etmesine izin verilmemesi gerektiğini belirtti. Ancak, diğer potansiyel yatırımcılar hakkında detay vermedi ve Google ve Meta gibi ABD'li teknoloji devlerinin antitröst sorunları nedeniyle satın alma grubuna dahil olmayacağını belirtti.

Mnuchin, TikTok'u kullanıcıların sevdiğini ve kapatılmaması gerektiğini savundu ve uygulamanın ABD'de yeniden oluşturulması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, Çin'in teknoloji transferi olmadan TikTok'un satılmasına izin vermesi gerektiğini umduğunu söyledi.

ABD Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilen "ulusal güvenlikle ilgili sorun oluşturduğu" iddiasıyla TikTok'un yasaklanmasını öngören yasa tasarısı ise Senato'ya gönderilmişti. Tasarı, TikTok'un Çinli ana ortağı ByteDance'in firmayı satmasını veya uygulamanın ilgili uygulama marketlerinden 5 ay süreyle veya tamamen yasaklanmasını öngörüyor. Tasarının Senato'dan geçip geçmeyeceği ise henüz belirsizliğini koruyor.

TIKTOK CEO'SU SATIŞA KARŞI

TikTok tests feature that makes all app posts shoppable

TikTok yönetimi ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve ABD'de diğer sosyal medya platformları gibi tamamen Amerikan yasalarına göre çalıştıklarını savunuyor. TikTok CEO'su Shou Zi Chew ise satışın bir seçenek olmadığını ima etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN