TikTok yasağı Instagram için fırsat oldu! O özellik Instagram'a geliyor

TikTok yasağı Instagram için fırsat oldu! O özellik Instagram'a geliyor

ABD'de TikTok'un yasaklanmasına karar verirken, Instagram da bunu fırsat bilerek yeni özelliğini duyurdu! O özellik artık Instagram'da olacak...

Instagram, kısa video hizmeti Reels'i daha da geliştirmek için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. TikTok'un ABD'de yasaklanma kararı alınırken, Instagram da kısa videoları ön plana çıkarmak istiyor. Bu bağlamda, Reels için test edilen yeni özellik "Spins" adını taşıyor.

Spins özelliği, kullanıcıların başka bir kişinin Reels videosunu alıp metni veya sesi değiştirerek yeniden yayınlamasını sağlıyor. Bu da trend videoların daha geniş bir kitleye yayılmasını mümkün kılıyor.

VİDEONUN ORİJİNAL SAHİBİ KREDİ ALACAK

Instagram'da karşılıklı engel nasıl kaldırılır? Instagram'da karşılıklı engel kaldırma yöntemleri ve adımları - Teknoloji Haberleri

Videonun orijinal sahibi, videonun "spinlenmesi" durumunda kredi alacak. Böylelikle orijinal içerik daha fazla dikkat çekecek ve daha eğlenceli videoların ortaya çıkmasına olanak sağlanacak. Instagram, Reels kullanıcıları arasındaki iş birliğini artırmayı amaçlıyor.

Sosyal medyada, kullanıcıların bu özelliği nasıl kullanabilecekleri de tartışılıyor. Örneğin, bir kullanıcı "Sahurda ben", "Cuma iş çıkışı ben" gibi bir video yayınlayabilir ve diğer kullanıcılar da aynı videoyu alarak farklı senaryolar üretebilir.

Test edilen özellik, kullanıcılara her Reels videosunu yayınlamadan önce özelliği açıp kapatma seçeneği sunuyor. Bu da video sahiplerine içeriklerini kontrol etme imkanı sağlayacak.

Spins özelliği, Instagram'da zaten bulunan Remix özelliğinden farklı olacak. Remix ile birden fazla kullanıcı birbirine yanıtlayan videolar çekebiliyor. Yeni özellik ise Reels'in kişiselleştirilmiş videolarının daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmasını sağlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN