'Varsayılan' kalmak istiyor! Google'den Apple'a servet

'Varsayılan' kalmak istiyor! Google'den Apple'a servet

Google'ın varsayılan kalmak için firmalara ödediği rakam dudak uçuklattı. Dünyanın en popüler arama motoru olan Google, Apple ve diğer cihaz üreticilerine ödediği rakamın toplamda 26,3 milyar dolar olduğu ortaya çıktı.

En çok kullanılan arama motoru olan Google, varsayılan arama motoru olarak kalmak için teknoloji firmalarına bir servet ödedi.

APPLE'A ÖDENEN RAKAM ŞİRKETİN YÜZDE 15'İ

The New York Times’ın anlaşma hakkında iki kaynağa dayandırdığı haberine göre, Google 2021 yılında Apple’ın en iyi arama motoru olarak kalmak için şirkete yaklaşık 18 milyar dolar ödedi. Bu rakam Apple’ın işletme kârının yaklaşık yüzde 15’ine eşdeğer.

Bloomberg’in haberine göre de, Google ve ABD Adalet Bakanlığı arasında devam eden dava, Google’ın 2021 yılında Apple da dahil olmak üzere cihaz üreticilerine varsayılan arama motoru olmak için ödediği toplam tutarın 26,3 milyar dolar olduğunu ortaya çıkardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN