Yapay zeka insanlara rakip oluyor

Yapay zeka insanlara rakip oluyor

Gelişen yapay zeka destekli robotlar, hayatımızda söz sahibi oluyor. Japonya’da belediye seçimlerine adaylığını koyan Al, köpeklerin ne düşündüğünü anlayan algoritma ve engelliler için hareket sağlayan HUBO’lar.

Robotlar hayatımızın her alanında vazgeçilmez bir parçamız olmaya başladı. İnsan gibi hareket etmeyi öğrenen yapay zekalar, şimdi de köpek gibi düşünmeyi öğreniyor. Washington Üniversitesi Yapay Zeka Enstitüsü’nde görev alan araştırmacılar, köpek ırklarının davranışlarını yorumlamak ve tahmin etmek için yapay zekaları eğittiler.

Öte yandan HUBO FX-2 isimli 270 kilo ağırlığındaki robot, üzerine binen 70 kilo ağırlığındaki kullanıcısını rahatlıkla taşıyabiliyor. Asıl amacı engelliler için her türlü yol şartlarında kullanışlı bir ulaşım imkanı sağlamak olan robot, özel tasarlanan ve ‘veri kolları’ adı verilen kulp, oturan kişinin kol ve ellerini de kontrol etmesini sağlıyor. HUBO Laboratuarı Direktörü Profesör Oh Jun-ho, bu gibi robotların engellileri engebeli arazide taşıyabileceğini söylüyor.

Güney Kore, HUBO laboratuarının geliştirdiği 85 adet robotu olimpiyatlarda güvenlik ve temizlik hizmetlerinde kullandı. HUBO FX-2 ise Kış Olimpiyatları’ndan önce Olimpiyat meşalesini taşımıştı. Japonya’da ise bir yapay zeka, belediye başkanlığı seçimleri için aday oldu. Başkent Tokyo’da eski başkan adayı Michihito Matsuda’nın desteklediği Al, tıpkı rakipleri gibi seçim kampanyası yürütüyor. Matsuda yapay zekâyla donanmış belediye başkanı sayesinde tarafsız ve dengeli bir politika güdeceğiz. Rüşvete, torpile ve duygusallığa yer yok! AI seçilirse 100 kişiden 99’u memnun olacak” diye konuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN