Yapay zeka kendi esprisini üretiyor

Yapay zeka kendi esprisini üretiyor

İnternette yüz binlerce resmi ve videoyu tarayan bir uygulama, elde ettiği verilerden komik video, resim ve metinler oluşturuyor.

KARAR/FRANFURKT

Yapay zekanın, insan zekasını ikame edecek düzeye geleceğine inanlar, 'memes' ismi verilen komik ses, resim ve videolar yapay zeka tarafından üretilebiliyor.

Standfort Üniversitesi'nden iki doktora öğrencisi 'Dank Learning: Generating Memes Using Deep Neural Networks' adı verilen bir yöntemle, yapay zeka aracılığı ile Memes üretmeyi başardılar.

Uygulama, komik olabileceğini öngördüğü yüz binlerce resmi internet üzerinden tarıyor. Daha sonra bu resimlere komik alt yazılar bularak yayınlıyor. Bu uygulamayı kullanan sınırlı sayıdaki gözlemci, insan zekasıyla yapılan memeslerle yapay zeka üretimi memesleri ayırt edemedi.

Kısa sürede geniş kitlelere yayılan komik video ve resimler, pazarlama amaçlı da kullanılıyor. Büyük şirketlerin sosyal medya uzmanları bu tür videolar üretmek ya da bulmak için internette sürekli araştırmalar yapıyor. Dank Learning yönteminin geliştirilmesi durumunda şirketlerin uzmanlar yerine bu uygulama ile memesler geliştirebileceği bildiriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN