'Türkiye'de banka ve ATM'lere siber saldırı düzenlendi' iddiası

'Türkiye'de banka ve ATM'lere siber saldırı düzenlendi' iddiası

Putin'in iftiralarına inanarak harekete geçen hacker grubu Anonymous'un iki gün önce üstlendiği siber saldırın ardından Türkiye'de banka sistemleri ve ATM'lere yeni bir saldırı düzenlendiği iddia edildi. Vatandaşlar sosyal paylaşım sitelerinde internet bankacılığında yaşadıkları sorunları paylaştı.

İnternet kullanıcılarının, bugün öğle saatlerinden itibaren bağlantı sorunu yaşadıkları yönünde şikayet paylaşımlarında bulundukları görüldü. Siber saldırının özellikle bankalar ve bazı kamu kurumlarına yönelik düzenlendiği öne sürüldü.

Banka ve ATM'ler siber saldırı mı düzenlendi?

Türkiye 14 Aralık'tan beri siber saldırı iddialarıyla gündeme gelirken bugün bankalarda da erişim sıkıntısı yaşandı. Türkiye'de bazı bankaların internet sitelerine, mobil uygulamalarına, post cihazlarına ve ATM'lerine erişim sağlanamıyor, dolayısıyla bankacılık işlemleri de yapılamıyor.

"Çalışmalara devam ediyoruz"

Sitesine erişim sağlanamayan bir bankanın yetkilisi Haberturk.com'a açıklamada bulunarak, şunları söyledi; Şu an için bir şey söylemek mümkün değil. Söz konusu erişim sıkıntısıyla ilgili çalışmalara devam ediyoruz. En kısa zamanda açıklamada bulunacağız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN