Twitter'a erişim engeli geldi iddiaları

Twitter'a erişim engeli geldi iddiaları

Ankara'da ilk açıklamalara göre 30 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı sonrasında kurul kararı ile Twitter'a erişim engeli geldiği iddia edildi. İşte detaylar...

Ankara'da gerçekleşen bombalı saldırı sonucunda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Vahim olay sonrasında sosyal medya platformlarında gündem maddesi de belli olmuştu. 

Twitter ve Facebook'ta yaşanan terör olayı en çok konuşulan konu olurken, kullanıcılar özellikle Twitter'da anormal bir yavaşlamanın söz konusu olduğu konusunda birleştiler. Kısa süre önce ise Ankara'da toplanan kurul tarafından alınan kararla Twitter'a erişim engeli geldiği yönünde iddialar bazı basın organlarına yansıdı...

Twitter'a erişimin doğal yollarla mümkün olmadığı, engellemenin bölge bölge gerçekleşmesi sonucunda kimi bölgelerdeki kullanıcılar Twitter'a hala eriştiği, ancak kısa süre içinde tüm Türkiye'de Twitter erişiminin doğal yöntemlerle mümkün olamayacağı iddia edildi. VPN, vb yollarla kullanıcılar Twitter platformlarına girmeyi, kullanıma devam etmeyi denedikleri kaydedildi. Ancak bu yönde gerek BTK gerekse başka bir kurumdan resmi bir açıklama henüz gelmiş değil.

Gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN