1 Kasım 2015 Kocaeli, Düzce, Bolu, Karabük Genel Seçim Sonuçları- HDP'li bakan Meclis'e giremedi

1 Kasım 2015 Kocaeli, Düzce, Bolu, Karabük Genel Seçim Sonuçları- HDP'li bakan Meclis'e giremedi

1 Kasım 2015 Kocaeli, Düzce, Bolu, Karabük Genel Seçim Sonuçları haberimizde. Kocaeli'de AK Parti 7 milletvekili meclise girerken, HDP'nin Kocaeli milletvekili adayı ve HDP'li eski bakan Ali Haydar Konca bu sefer mecliste yer alamadı.

1 Kasım seçimlerinde AK Parti yüzde 49.4 oyla 317 milletvekili çıkararak, tek başına iktidar oldu. Peki, AK Parti en çok hangi illerde oy oranlarını artırdı? 1 Kasım 2015 Kocaeli, Düzce, Bolu, Karabük Genel Seçim Sonuçları haberimizde. Düzce ve Bolu'da bir önceki seçime göre milletvekillerinin partilere dağılımında değişme olmazken, AK Parti milletvekili sayısını Karabük ve Kocaeli'de artırdı. 

1 Kasım 2015 Kocaeli Genel Sonuçları 

Kocaeli'de kesin olmayan sonuçlara göre, 7 Haziran seçimlerinde 6 milletvekili çıkaran AK Parti, oylarını artırarak 7 milletvekili kazandı.

1 Kasım seçimlerinde Kocaeli'de, AK Parti oyların yüzde 56,49'unu, CHP yüzde 23,24'ünü ve MHP de yüzde 11,13'ünü aldı.

Buna göre, AK Parti'den Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Sami Çakır ve Cemil Yaman, CHP'den Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar, Tahsin Tarhan, MHP'den ise Saffet Sancaklı TBMM'ye girmeye hak kazandı.

HDP'li bakan Meclis'e giremedi

Öte yandan 7 Haziran seçimlerinde HDP'den Kocaeli Milletvekili seçilen Ali Haydar Konca, TBMM'ye gidemedi.

Kocaeli'de 7 Haziran'da yurt dışı oylarının eklenmesiyle 1 milletvekilliği el değiştirerek MHP'den HDP'ye geçmişti.

Karabük'te AK Parti vekil sayısını 2'e çıkardı

AK Parti Karabük'te milletvekili sayısını 2'e çıkardı. Karabük'te resmi olmayan sonuçlara göre, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti oyların yüzde 60,42'sini, MHP yüzde 19,42'sini ve CHP yüzde 15,28'ini aldı.

Buna göre AK Parti, Karabük'te geçen seçime göre oylarını artırarak 1 olan milletvekili sayısını 2'ye yükseltti.

7 Haziran'da Karabük'te 1 milletvekili çıkaran MHP, bu seçimlerde oylarında düşüş yaşadı. MHP, 7 Haziran'da milletvekili seçilen Durmuş Yalçın'ın yerine 1 Kasım'da Adem Kar'ı aday göstermişti. Oyları düşen MHP, yeniden Karabük'ten milletvekili çıkartmayı başaramadı.

Milletvekili seçilen AK Parti'den Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal, Meclise gitmeye hak kazanan isimler oldu.

1 Kasım 2015 Düzce Genel Seçim Sonuçları

Düzce'de bir önceki seçime göre milletvekillerinin partilere dağılımında değişme olmadı.

Meclis'e üç milletvekili gönderen Düzce'de resmi olmayan sonuçlara göre, listesinde değişiklik yapmayan AK Parti oylarını yüzde 11,24 artırarak, 3 milletvekilini de kazandı.

Bu sonuçla AK Parti'den Faruk Özlü, Fevai Arslan ve Ayşe Keşir milletvekili seçildi. Listesinde kısmi değişiklik yapan CHP, oylarını yüzde 0,29 artırmasına karşılık milletvekili çıkartmak için gereken çoğunluğu yakalayamadı. 

Listesinin tamamı değiştiren MHP de ise yaklaşık yüzde 7 oy kaybı yaşandı. Kentte seçime katılım oranı ise bir önceki seçime göre 0,93 puan artış göstererek yüzde 89,97 oldu.

Bolu'da AK Parti oylarını artırdı

Bolu'da bir önceki seçime göre milletvekillerinin partilere dağılımında değişme olmadı. Meclis'e 3 milletvekili gönderen Bolu'da resmi olmayan sonuçlara göre, listenin 3'üncü sırasında değişiklik yaptı. AK Parti oylarını Bolu'da yüzde 11 artırmasına rağmen 3 milletvekilinden 2'sini kazandı.

Bu sonuç ile AK Parti'den Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, CHP'den Tanju Özcan milletvekili seçildi.

Listelerinde önceki seçime göre kısmi değişiklikler yapan CHP yüzde 3, MHP ise yüzde 5,7 oy kaybetti.

KOCAELİ/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN