12 yıllık memurun izni ne kadar?

12 yıllık memurun izni ne kadar?

Devlet memurlarının yıllık izin süresi, 1 seneden 10 seneye kadar ve 10 sene de dâhil olmak üzere toplamda 20 gün olarak belirlenmiştir. 10 yıldan fazla memurluk yapanların yıllık izin süresi artıyor.

Buna bakıldığında 122 yıllık memurun izni 20 gün değildir. Hizmet süresi 11 yıl ve üstü olan memurların yıllık izni daha fazladır. Öte yandan normal yıllık iznin dışında zorunlu hâller meydana gelirse, gidiş ve gelişlere 2’şer gün yol izni de eklenebilir.

12 YILLIK MEMURUN İZNİ NE KADAR?

‘657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Yer Alan İzinlerle İlgili Hükümler’de yer alan bilgilere göre; 1 yıldan 10 yıla kadar ve 10 yıl da dahil olmak üzere bir memurun yıllık izin süresi 20 gündür. 10 yıldan fazla zamandır memurluk yapan bir memurun yıllık izin süresi 30 gün olur. Zorunlu durumlarda bu süreler gidiş ve geliş için en fazla ikişer gün eklenebilir.

YILLIK İZİNLER NASIL KULLANILIR?

Senelik izinler, amirin uygun bulacağı dönemlerde, toptan ya da ihtiyaca göre parça parça kullanılabilir. Birbirini takip eden iki senenin izni bir arada da kullandırılabilir. 

Cari sene ile bir önceki sene dışında, önceki senelere ait kullanılmayan izin hakları düşmüş sayılır. Öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli olurlar. Bunlara, hastalık ve diğer mazeret izinleri hâricinde, ayrıca senelik izin verilmez.

Hizmetleri esnasında radyoaktif ışınlarla çalışan personele, her sene yıllık izinlerine ek olarak bir aylık sağlık izni de tanınır.

12-yillik-memurun-izni-ne-kadar.jpg

DOĞUM VE MAZERET İZNİ

Memura doğum yapmasından evvel 8 hafta ve doğum yaptığı tarih itibarıyla 8 hafta olmak kaydıyla toplamda 16 hafta süre ile aylıklı izin hakkı tanınır. Çoğul gebelik durumunda, doğumdan evvelki 8 haftalık zamana 2 hafta zaman daha eklenir. Fakat sağlık durumu uygun olduğu zaman, tabibin onayıyla memurun istemesi durumunda doğumdan önceki 3 haftaya dek işyerinde çalışma hakkı verilebilir. 

MEMURLARIN İZİNLERİYLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN