15 Temmuz Anıtı nerede? 15 Temmuz Hafıza Müzesi'ne nasıl gidilir? 15 Temmuz Şehitler Abidesi'ne yoğun ilgi

15 Temmuz Anıtı nerede? 15 Temmuz Hafıza Müzesi'ne nasıl gidilir? 15 Temmuz Şehitler Abidesi'ne yoğun ilgi

İstanbul 15 Temmuz Şehitler Anıtı'na nasıl gidileceği merak ediliyor. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yuvalandığı Türk Silahlı Kuvvetleri'ni alet ederek kalkıştığı darbe girişiminde 251 vatandaşımız şehit edilirken, 2 bin 196 kişi yaralandı. Tarihe geçen hain darbe girişiminin hafızalardan silinmezken, İstanbul'da '15 Temmuz Köprüsü' adı verilen Boğaziçi Köprüsü'nün Asya Yakası girişinde 15 Temmuz Şehitler Abidesi ve Hafıza Müzesi'nde yaşananlar unutulmuyor. İşte, 'İstanbul 15 Temmuz Şehitler Anıtı adresi'...

'15 Temmuz Anıtı nerede?', '15 Temmuz Hafıza Müzesi'ne nasıl gidilir?' 15 Temmuz Şehitler Abidesi adresi nedir?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. Hem şehitlerimizi anmak hem de 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde yaşananları hatırlamaka isteyen vatandaşlar 15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Hafıza Müzesi'ni ziyaret ediyor. Hafıza Müzesi, Şehitler Anıtı'nın yanında 1500 metrekarelik alana inşa edildi. Destansı direnişin tüm yönleriyle anlatıldığı müzede, 251 şehidin ve gazilerin hatıraları yaşatılıyor. Detaylar haberimizde...

15 TEMMUZ ŞEHİTLER ANITI NEREDE?

İstanbul'da darbe girişiminin başladığı Boğaziçi Köprüsü'nde halkın kahramanca direnmesi ve darbecileri püskürtmeyi başarması nedeniyle köprünün adı '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirildi.

15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Hafıza Müzesi, köprünün Avrupa'dan Asya gidiş yönünde Asya Yakası çıkışında yer alıyor.

Müzede ilk olarak girişte bir taşın üzerine işlenmiş "Bu şehitlik makamı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iradeleriyle, 15 Temmuz 2016 tarihinde şehit edilen kahraman kardeşlerimizin aziz hatıralarına hürmeten inşa edilmiştir" yazısı dikkat çekiyor. Hemen giriş kapısının solunda müzenin ismi olan 'Hafıza 15 Temmuz' yazısı bulunuyor.

Kapıdan ilk girişte bulunan alanda ise sağ duvarda 251 şehidin isimleri yer alıyor. Müzenin tavanından şehitleri temsilen beyaz güvercinler sarkıtılmış. Ortada ise 15 Temmuz'a dair film ve belgesel gösterimlerinin yapılacağı platform bulunuyor. Hemen karşı duvarda ise 'Unutma' yazısı var. Müzede, 15 Temmuz gecesi hafızalara kazınan çok sayıda malzeme de yer alıyor.

15 TEMMUZ HAFIZA MÜZESİ'NE NASIL GİDİLİR?

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Asya Yakası kısmında bulunuyor. Buraya ulaşmak isteyen vatandaşların metrobüsle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü durağında inerek Şehitler Makamı'nın yakınlarından yürüyerek Hafıza Müzesi'ne ulaşabilir.

GOOGLE HARİTALAR'DA GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ŞEHİTLER ANITI VE HAFIZA MÜZESİ'NE YOĞUN İLGİ

Darbe kalkışmasının yıldönümü nedeniyle 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gaziler ile çok sayıda vatandaş, Şehitlik Makamı'na geldi.

Polis ekiplerince makam içerisinde ve etrafında dedektör köpekleri ile arama yapılması ve üst taramasının ardından ziyaretçiler, şehitlik makamının bulunduğu alana alındı. Ziyaretçiler, 250 şehidin isminin yazıldığı makamda dualar etti.

ŞEHİTLER İÇİN 38 KM YÜRÜDÜ

Bu arada Tokat Onbeşli Torunları Derneği Başkanı Saffet Gümüş, şehitlerin aziz hatırası için gece saat 00.00'da Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Parkından yürüyerek 15 Temmuz Şehitler Makamı'na 51 bin adım atarak ulaştı.

38 kilometre yürüyerek 8 saat 16 dakikada makama vardığını belirten Gümüş, "Fetullahçı Terör Örgütü bundan 4 yıl önce içimize girerek, kendisini gizleyerek, bizi kendi silahımızla, tankımızla, uçağımızla vurmaya, bölmeye, parçalamaya çalıştı. Ama beceremediler. Türk Halkının aklını ölçemediler. Çünkü Türk halkı zekidir, çalışkandır." dedi.

Çanakkale Savaşlarında Tokat Onbeşlilerinin, İngiliz askerlerine boğazı geçirmediğini hatırlatan Gümüş, "15 Temmuz'da şu anki Türk Gençliği, İstanbul Boğazını Fetullahçı Terör Örgütüne geçirmedi. Şu an onlar, dört duvar arasında. Bizim ise hür bayrağımız dalgalanıyor. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. Çünkü bu örgüt çok tehlikeli bir örgüt. Allah tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize de şifa versin." diye konuştu.

Saffet Gümüş ve yanında bulunan dernek üyeleri makama geçerek şehitlere dua etti.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİN İSİMLERİ İÇİN TIKLAYIN

15 TEMMUZ GAZİLERİNİN İSİMLERİ İÇİN TIKLAYIN

15 TEMMUZ 2016 GÜNÜ AN BE AN YAŞANANLAR

15 TEMMUZ'UN SEYRİNİ DEĞİŞTİREN ÖMER HALİSDEMİR'İN SON ANLARI

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ŞİİRLERLE ANILIYOR

TÜRKİYE DARBELER TARİHİ İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN