2015 TEOG tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak?

2015 TEOG tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak?

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sonuçlarının açıklanmasının ardından sıra TEOG tercihlerine geldi. Peki, 2015 TEOG tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak? 2015 TEOG tercihleri bugün başlıyor.

TEOG sınav sonuçlarının ardından TEOG tercih işlemi heyecanı başladı. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sonuçlarının açıklanmasının ardından sıra TEOG tercihlerine geldi. Peki, 2015 TEOG tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak? 2015 TEOG tercihleri bugün başlıyor. TEOG tercihleri 6-16 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.Öğrenciler özellikle tercih dönemi öncesi lise taban puanlarına ve yüzdelik dilimlere dikkate etmeli. Tercih listesi oluşturulurken okulların tercih kodları, öğrencinin yüzdelik dilimi, okulların kontenjan tablolarında ifade edilen yüzdelik dilimi, yerleştirmeye esas puanı dikkate alınmalı ve özellikle okulların kontenjan durumları ve tanıtım bilgileri incelenmeli.

15-07/06/teog1.jpg

2015 TEOG tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak?

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre TEOG tercihleri 6-16 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.  Yerleştirme işlemleri için tercihler Ramazan Bayramı tatili nedeniyle 6 Temmuz 2015 tarihinden itibaren 16 Temmuz 2015 saat 13:00'e kadar e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabilecektir. TEOG yerleştirme sonuçları, 14 Ağustos'ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos'ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos'ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos'ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos'ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül' de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül'de açıklanacak.

15-07/06/teog2.jpg

TEOG Tercihleri nasıl yapılır?

-Yerleştirme işlemleri için yapılan TEOG tercihleri e-okul.meb.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılabilecek.

- Tercih yapabilmek için, açılan tercih işlemleri ekranındaki «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonu seçilir.

-Tercihler mutlaka herhangi bir okul müdürlüğüne gidilerek elektronik ortamda onaylanması gerekiyor
-Okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan TEOG tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak ve bir nüshası okulda saklanacak, diğer nüshası veliye verilecek.

-TEOG tercihleriyle ilgili herhangi bir düzeltme veya değişiklik yapılmak istenirse, okul müdürlükleri tarafından yapılacak olan elektronik onaylama işleminden önce yapılacak.

-Onaylama işlemi tamamlandıktan sonra herhangi bir düzeltme yapılamayacak. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemleri tamamlanmış olacak.

-Yurt dışından sınava giren öğrencilerden e-okul sistemine kayıtlı olanlar e-okul.meb.gov.tr adresinden tercih yaparak okul müdürlüklerine tercihlerini onaylatacak.


-Tercihlerini okul müdürlüklerine onaylatma imkanı olmayanlar ise Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alan Açık Öğretim Ortaokulu ve Yurt Dışı Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu (Ek 2)’nu doldurup APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile 16 Temmuz 2015 saat 13:00’e kadar Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü-06500 Teknikokullar Yenimahalle/ANKARA adresine gönderecek. Postada meydana gelecek gecikmeden öğrenci velisi sorumlu olacak.

-Açık öğretim ortaokulu öğrencileri, Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alan Açık Öğretim Ortaokulu ve Yurt Dışı Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu (Ek 2)’nu doldurup APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile 16 Temmuz 2015 saat 13:00’e kadar Millî eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü-06500 Teknikokullar Yenimahalle/ANKARA adresine gönderecek. Postada meydana gelecek gecikmeden öğrenci velisi sorumlu olacak.

2015 Özel lise tercihleri nasıl yapılacak?

24 Haziran - 05 Temmuz 2015 tarihleri arasında özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler, tercihte bulunamayacak. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacak. Bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse bu işlem yerleştirmeye esas nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyanlar için mümkün olabilecek.

TEOG tercih işlemleri için e­-okul.meb.gov.tr internet adresinden giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» ve «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonları görülecek. Özel okullara kayıt yaptırmaya karar veren öğrenciler, «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonunu işaretleyecek. Bu öğrenciler tercih hakkını kullanmış sayılacak ancak yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecekler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN