2017 YDUS Ek Yerleştirme tercih işlemleri nasıl yapılacak? YDUS ek tercihte açılacak alanlar neler?

2017 YDUS Ek Yerleştirme tercih işlemleri nasıl yapılacak? YDUS ek tercihte açılacak alanlar neler?

2017 YDUS Ek Yerleştirme tercih işlemleri nasıl yapılacak? YDUS ek tercihte açılacak alanlar hangileri? ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre, 2017 YDUS ek yerleştirme tercihleri bugün başladı. Ek yerleştirme tercih işlemlerini ve detaylı bilgileri karar.com'dan görebilirsiniz.

2017-YDUS ek yerleştirme tercihleri nasıl yapılacak? YDUS ek tercihlerde açılacak alanlar neler? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS) ek yerleştirme tercihleri hakkında duyuru yayınladı. YDUS ek tercihleriyle ilgili tüm detaylar sayfamızda.

2017-YDUS EK YERLEŞTİRMELER İÇİN TERCİHLER ALINACAK

2017 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2017- YDUS) için Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (Çocuk Hastalıkları), Göğüs Hastalıkları (Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz), İç Hastalıkları (Dahili Hastalıklar), ve Kadın Hastalıkları ve Doğum alanlarında ek tercih alınacaktır. Ek yerleştirme tercih işlemleri, 27 Temmuz- 2 Ağustos 2018 tarihleri arasında bireysel olarak internet aracılığıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden saat 11.00'den itibaren yapılacaktır. Tercihte bulunacak adayların 2017-YDUS Başvuru Kılavuzunda yer alan ilke ve kuralları dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

2017 YDUS EK TERCİH İŞLEMLERİ

Tercih ve yerleştirme işlemlerinde, 2017-YDUS Başvuru Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar
uygulanacaktır. Adayların tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

EK TERCİHE AÇILACAK ALANLAR

 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (Çocuk Hastalıkları),
 Göğüs Hastalıkları (Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz),
 İç Hastalıkları (Dahili Hastalıklar),
 Kadın Hastalıkları ve Doğum

EK YERLEŞTİRMEYE İLİŞKİN BİLGİ

Ek yerleştirme tercih işlemleri, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla yapılacaktır. Ek yerleştirme, 2017-YDUS Başvuru Kılavuzu ’nda yer alan ilke ve kurallara göre yapılacaktır. Ek yerleştirme ücreti 15.00 TL’dir. Ücret, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Banka/ATM’den ödeme yapılmamalıdır. Adaylar, bu ücreti tercih işlemlerini tamamladıktan sonra tercih süresince ve tercih süresinin bitiminden sonraki ilk gün saat 23.59’a kadar yatıracaklardır. Bu ücreti yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri, yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

TABLOLARLA İLGİLİ GENEL AÇIKLAMALAR

Adaylar, tablolarda yer alan programların 2016-YDUS yerleştirme sonucunda varsa en küçük puanlarına, ÖSYM’nin internet adresinden ulaşabilirler. Bu puanlar, her merkezi yerleştirmede az çok değişmekle birlikte ilgili dalın ne derecede çok istenen bir dal olduğu konusunda bir ölçüde bilgi vermektedir. Adayların, tercihlerini yaparken bu durumu da göz önünde tutmaları yararlarına olabilir. Bir önceki dönemde kontenjanı dolmamış veya yerleştirme yapılmamış olan dallar için bu sütun boş bırakılmıştır. Bu tablolarda yer alan uzmanlık programlarını, yine bu tablolarda kontenjanların altında bulundukları ana dalda uzman olanlar tercih edebilirler. Adayların tercih ettikleri dalların özelliklerine uygun sağlık koşullarına sahip olmaları gerekir.

ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR

Bk.3 Tıp eğitimi dili İngilizce olduğundan bu üniversite ile ilgili programları tercihlerinde gösterecek adayların alanlarında seminer verebilecek düzeyde İngilizce bilmeleri zorunludur. İngilizcesi yeterli olmayan adaylar bu programlara yerleştirilmiş olsalar bile atamaları yapılmaz.

Bk.4 Bu üniversitenin Tıp Fakültesinde yan dal uzmanlık öğrencileri özel kanunlardaki hakları saklı kalmak kaydıyla (2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu vb.) İş Kanunu ve 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kurumu Kanunu hükümlerine tabidir.

Bk.7 T.C. Hükümeti ile Sağlık Bakanlığı ile K.K.T.C. Hükümeti Sağlık Bakanlığı arasında 24 Mart 2008 tarihinde imzalanan "Sağlık Alanında İşbirliğine İlişkin Anlaşma"nın 5. maddesi gereğince, bu kadrolara yalnız K.K.T.C. uyruklu doktorlar başvurabilirler. Bu dallarda uzmanlık eğitimini tamamlayanlar, uzmanlık eğitimi süresi kadar K.K.T.C.'de mecburi hizmete tabi tutulurlar.

Bk. 8 Bu kontenjanları Milli Savunma Bakanlığı tarafından kimlik bilgileri ÖSYM'ye iletilen Misafir Askeri Personel tercih edebilecektir. Bunun dışındaki adaylar Misafir Askeri Personel kontenjanlarından tercih yapıp bu tercihlerine yerleştirilseler bile atamaları yapılmaz.

Bk. 9 İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesinde araştırma görevlileri 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu hükümlerine göre atanması yapıldıktan sonra, 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri uyarınca üniversite tüzel kişiliği ile aralarında imzalayacakları hizmet akdine istinaden istihdam edilecektir.

Bk.11 Uzmanlık eğitimi programları ile ilgili detaylı bilgiye www.tuk.saglik.gov.tr/programlar adresinden ulaşılabilir.

Bk.13 Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanlık eğitimlerini Tıpta Uzmanlık Kurulunun 20.06.2014 tarihli ve 58/488 numaralı kararına göre tamamlayanlar için bu eğitimin süresi 2,5 yıl (30 ay) olacaktır. Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanlık eğitimlerini Tıpta Uzmanlık Kurulunun 20.06.2014 tarihli ve 58/488 numaralı kararına göre tamamlamayanlar için ise bu eğitimin süresi 3 (üç) yıl olacaktır.

ÖSYM 2017 YDUS EK YERLEŞTİRME TERCİH EKRANI İÇİN TIKLA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN