2018 Ankara lise taban puanları | Eğitim haberleri

2018 Ankara lise taban puanları | Eğitim haberleri

Ankara'daki liselerin 2018 lise taban puanları haberimizde. LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından binlerce veli ve öğrenci gözünü Ankara'daki 2018 LGS lise taban puanlarını çevirdi. Öğrenciler ve veliler internet üzerinden Ankara 2018 lise taban puanları başlığıyla arama yapıyor. Ankara'daki liselerin taban puanlarını sizler için topladık. İşte Ankara'daki yüzdelik dilimle lise taban puanları...

Ankara'daki liselerin taban puanları  LGS sonuçlarının açıklanmasından sonra merak edilmeye ve araştırılmaya başlandı. LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercihlerini yapacak olan öğrenciler YEP puana hesaplama yapıyor ve yüzdelik dilimleri merak ediyor. Öğrenciler tarafından araştırılan bir başka konu da Ankara 2017-2018 lise taban puanları oldu. Ankara'daki liselerin taban puanları ve tam liste haberimizin detayında yer alıyor.

2018 LGS sınav sonuçları 26 Haziran öğleden sonra açıklandı. Bu sene ilk kez düzenlenen LGS'ye yaklaşık 1 milyon öğrenci katıldı. Sonuçların açıklanmasından sonra milyonlarca veli ve öğrenci gözünü Ankara 'daki 2018 LGS lise taban puanlarını çevirdi. MEB’ e ait olan e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden de bulunduğunuz kentteki liselerin adını seçerek taban puanı ile kontenjan sayısına bir tık ile ulaşabilirsiniz. Türkiye'nin başkenti ve aynı zamanda en kalabalık şehirlerinden bir olan Ankara'da öne çıkan liselerin geçen yılki taban puanlarını sizler için derledik.

ANKARA LGS LİSE TABAN PUANLARI 

Yüzbinlerce öğrenci Anadolu ve Fen Liselerinin taban puanlarını merak ediyor. Ankara Anadolu ve Fen Liselerinin taban puanları sıralı listesi yayınlandı. 

18-06/27/ankara-1.jpg

18-06/27/ankara-2.jpg

18-06/27/ankara-3.jpg

18-06/27/ankara-4.jpg

18-06/27/ankara-5.jpg

18-06/27/ankara-6.jpg

18-06/27/ankara-7.jpg

18-06/27/ankara-8.jpg

18-06/27/ankara-9.jpg

18-06/27/ankara-10.jpg

18-06/27/ankara11.jpg

18-06/27/ankara-12.jpg

e-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ MOBİL GİRİŞ EKRANI 2018

Peki e-okul veli bilgilendirme sistemi mobil giriş nasıl yapılır, e-okul vbs mobil uygulama indirme nasıl oluyor? İşte detaylar... İnternet üzerinden yapılan işlemlerin çok daha pratik bir şekilde gerçekleştirilmesi adına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aynı zamanda e okul mobil uygulama da oluşturularak kullanıma sunulmuştur. E okul mobil uygulamasında kişilerin bilgi alabilmesi adına aynı internet üzerinden işlem yapar gibi işlem yapması ve bilgilerine ulaşması gerekecektir. Bu noktada e okul mobil uygulamasında da yine öğrencilerin üyelik bilgilerinin üzerinden sisteme erişim sağlanmalıdır. Sorgulama sitesindeki e okul veli girişi yazısındaki gibi kişiler veli girişi için online sistemleri tercih edebileceği gibi aynı zamanda mobil uygulamaları da kullanabilir. Mobil uygulamalar iki farklı şekilde hazırlandığından dolayı telefonlardaki işletim sistemlerine göre seçim yapılabilir. 

LGS YEP PUANLARI NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

LGS Yerleştirme Puanları-YEP 2018 MEB'in internet sayfası meb.gov.tr'den öğrenilecek. YEP sonuçlarının açıklanması ardından veliler MEB'in Sınav Sorgu Ekranı'na girerek öğrencinin TC kimlik numarası, doğum tarihi ve güvenlik kodu bilgisini girerek YEP 2018 sonuçlarına ulaşabilecekler.

18-06/27/2.jpg

İLK LGS BİRİNCİSİ ANKARA'DAN

Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) ilk birincisi Ankara’dan çıktı. Özel bir okulda tam burslu olarak eğitim gören Olçum Başak, tüm soruları çözerek, LGS birincisi oldu

Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) birinci Ankara'dan Olçum Başak oldu. Ankara'da özel bir kolejde tam burslu olarak öğrenim gören Başak, tüm soruları çözdü. Konuyla ilgili Sözcü'ye konuşan LGS birincisi Başak'ın babası Mustafa Başak, Olçum'un disiplinli çalıştığını belirterek, “Biz ona hiçbir şekilde ders çalış demedik. Sınav öncesi de ders çalışmadı. Ama Olçum disiplinini her zaman korudu. İlkokulu devlet okulunda okudu ve özel bir okulun tam bursunu kazandı. Ortaokul eğitimini tam burslu olarak özel bir eğitim kurumunda gördü” diye konuştu.

Bu arada Olçum'un dışında, beş öğrencinin İstanbul, bir öğrencinin de Ordu'da 500 tam puan alarak birinci olduğu belirtildi.

Diğer yandan, LGS'de özellikle matematik sorularının zor olması nedeniyle çok eleştirilmiş, bu nedenle de tam puan alarak birinci olacak öğrenci beklenmiyordu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN