2019 Kara Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Erbaş alım başvurusu ne zaman başlıyor?

2019 Kara Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Erbaş alım başvurusu ne zaman başlıyor?

Milli Savunma Bakanlığı 2019 yılı içinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinden görevlendirilmek üzere Uzman Erbaş alımı yapacağını açıkladı. E-devlet üzerinden uzman erbaş alımı başvuruları yapılabilinecek. İşte KKK uzman erbaş alımı başvurusu hakkındaki merak edilen detaylar ve gelen son dakika haberleri...

E-devlet üzerinden uzman erbaş alım başvuruları yapılıyor. Milli Savunma Bakanlığı  KKK'da görevlendirilecek uzman erbaş alımı duyurusu yaptı. İlköğretim mezunlarından uzman onbaşı, en az lise mezunlarından uzman çavuş alımı gerçekleştirilecek. Peki 2019 Kara Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Erbaş alımı ne zaman? Başvuru şartları nelerdir?  E-devlet'den uzman erbaş alım başvurusu nasıl yapılır? İşte bütün bu soruların yanıtı haberimizde. İşte 2019 Kara Kuvvetleri Komutanlığı Uzman Erbaş alımı başvuru ekranı...

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın çeşitli kadrolarda uzman erbaş ihtiyacını karşılamak amacıyla, en az lise ve dengi okul mezunu ve 25 yaşını bitirmemiş olanlardan personel alımı yapılacağını duyurmuştu. Belli sayıda ilkokul mezunu onbaşı alımı da yapılacağı vurgulanan duyurunun detaylarını merak eden vatandaşlar için derledik. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na MSB uzman erbaş alımı yapılacağını duyurmuştu. Uzman erbaş alımı işlemleri  e-Devlet üzerinden yapılacak. Milli Savunma Bakanlığı ayrıca başvuru kılavuzu yayınladı. Yapılacak sınavlarda başarılı olanlar, güvenlik soruşturmasına ve sağlık muayenesine tabi tutuluyor ve olumlu sonuçlananlar, Uzman Erbaş olarak atanıyor.

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI (KKK) BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

19-02/01/kkk-uzman-erbas-alim.jpg

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI (KKK) UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

1. Adaylar başvuru ekranına E-devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra başvuru sihirbazı üzerinden ilerleyerek bilgilerim kısmından eğitim, iletişim, askerlik ve diğer istenen bilgileri mutlaka dolduracak ardından Tercih ekranına otomatik olarak yönlendirilecektir.

2. Adaylar eğitim bilgisi alanında eğitim bilgisi ekle butonuna bastıktan sonra eğitim bilgilerini dikkatlica girmelidir.

3. Bu kılavuz, Milli Savunma Bakanlığının (MSB) 2019 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığı adına yapacağı; ilköğretim mezunlarından uzman onbaşı, en az lise mezunlarından uzman çavuş teminleri ile ilgili hususları kapsamaktadır.

4. Halen Sözleşmeli Er olarak görev yapan adaylar doğru beyanda bulunmayıp, başvuru yapsa dahi Kayıt-Kabul aşamasında elenecek, seçim aşamalarına katılamayacaklardır.

5. Sözleşmeli er olarak görev yapanlardan en az 3 (üç) yıl görev yapmış ve müteakip sözleşme süresi içerisinde olan adayların (ilk sözleşmesini tamamlayıp ikinci veya müteakip sözleşme dönemi içerisinde bulunanlar) başvuruları Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından alınacaktır (İnternet adresinden çevrimiçi (online) olarak yapılan başvurular kabul edilmeyecektir).

6. Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığında halen sözleşmeli er olarak görev yapanların başvurusu kabul edilmeyecektir.

7. Askerlik hizmetini yapmamış adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

8. Bedelli askerlik yapmış olan ve yapmakta olanlar müracat edebilecektir. Bedellli olarak yapmakta olanlar askerlik hizmetine devam ediyor seçeneğini seçerek askerlik durumlarını doldurmaları gerekmektedir.

19-02/01/uzman-erbas-maasi.jpg

UZMAN ERBAŞ MAAŞI NE KADAR?

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde uzman erbaş olarak görev yapan personellerin sabit bir maaşı yoktur. Uzman erbaş maaşı 2 bin 500 TL ile 5 bin TL arasında değişiklik gösterebilmektedir. Uzman erbaşların görev yaptığı bölge tehlikeli bir bölgeyse maaşı yükselmektedir. Şartların zorlaştığı ve görev veya operasyonların fazla olduğu bir bölgede çalışan uzman erbaşın maaşı 5 bin TL'ye kadar çıkmaktadır. Ayrıca uzman erbaş evliyse, çocuk sahibiyse, derecesi ve hizmet yılı fazlaysa daha yüksek maaş alabilir.

UZMAN ERBAŞ KİME DENİR? 

Uzman erbaşlık mesleği ile ilgili bazı bilinmesi gereken başlıklar vardır. Askerliğini çavuş olarak yapmamışsanız uzman erbaş olduğunuzda ilk rütbeniz uzman onbaşı olacaktır. Uzman erbaş olmanız için askerliğinizi yapmış olmanız gerekmez. Askerlik yapmayan kişiler de uzman erbaş olabilir. Uzman erbaşlar Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki sözleşmeli personellerdir. TSK bünyesindeki tüm personellerin sahip olduğu haklara sahiptirler. Uzman erbaşlar 45 yaşına kadar çalışabilir. 45 yaşını dolduran uzman erbaşlar askeriye de sivil memur olarak iş hayatlarına devam ederler ve sivil memur olarak emekli olurlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN