Uzman erbaş maaşı ne kadar? (2019)

Uzman erbaş maaşı ne kadar? (2019)

2019 uzman erbaş maaşı ne kadar oldu? Güncel çavuş maaşları, en yüksek ve en düşük uzman erbaş maaşları haberimizde. Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2019 yılı için uzman erbaş alımı yapacağı açıkladı. KKK'dan yapılan bu açıklamadan sonra başvurmak isteyen vatandaşlar uzman erbaş maaşlarının ne kadar olduğu bilgisini sorgulamaya başladılar. İşte zamlı en günce uzman erbaş maaşları ve en düşük en yüksek çavuş maaşlarına dair detaylar...

Milli savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere uzman ebaş alımı yapılacağını açıkladı. Başvurmak isteyenlerin gündeminde "2019 uzman erbaş maaşı ne kadar?" sorusu var. Haberimizde güncel çavuş maaşlarını, en düşük ve en yüksek maaşların ne kadar olduğunu bulabilir 2019 Uzman erbaş maaşı hakkındaki detayları öğrenebilirsiniz. 

2019 UZMAN ERBAŞ MAAŞI ZAMMI NE KADAR? 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar uzman çavuşlar ve astsubaylar için ç eşitli düzenlemeler yapıldığını açıklamıştı. Bakan Akar, maaşlarda iyileştirmenin yanı sıra orduevlerine de düzenleme geleceğini vurguladı. 

19-02/01/2019-uzman-erbas-maasi.jpg

UZMAN ÇAVUŞ MAAŞLARINA 400 LİRA ZAM

Uzman çavuş aylıklarına 400 lira net ilave yapıldığını, yaş sınırının ise 45'ten 52'ye çıkarıldığını anımsatan Bakan Akar, şu bilgileri verdi:

"Uzman çavuşlarımızın ek göstergelerinde artış yapıldı, derece ve kademe işlemlerinde gelişme sağlandı.10 yılını bitirmemiş olanlardan astsubaylığa geçişte sorun vardı. O da ortadan kaldırıldı. Zati tabanca verilmesi talepleri vardı. O konuda da düzenleme yapıldı. Lojmanlardan yararlanma konusundaki oranı da onların lehine artırdık. Sözleşme sürelerinde yaşanan sıkıntıları da çalışıyoruz. Uzmanlarımıza orduevi konusunda yeni bir çalışma başlattık. Ankara ve İzmir'de bir İstanbul'da ise iki tane olmak üzere uzmanlarımıza orduevi yapılması konusunda çalışmalarımız sürüyor. İlk olarak Ankara'dan başladık. Çalışmalarımız sürüyor."

19-02/01/uzman-erbas-alimi.jpg

GÜNCEL UZMAN ERBAŞ MAAŞI NE KADAR? 

Uzman erbaşların sabit bir maaşları yoktur. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde uzman erbaş olarak görev yapan personellerin maaşları görev yaptıkları yerden ne kadar yıllık personel olduğuna kadar değişen kriterlere göre hesaplanor. Fakat en düşük ve en yüksek çavuş maaşı aşağı yukarı şu şekildedir:

Uzman erbaş maaşı 2 bin 500 TL ile 5 bin TL arasında değişiklik gösterebilmektedir. Uzman erbaşların görev yaptığı bölge tehlikeli bir bölgeyse maaşı yükselmektedir. Şartların zorlaştığı ve görev veya operasyonların fazla olduğu bir bölgede çalışan uzman erbaşın maaşı 5 bin TL'ye kadar çıkmaktadır. Ayrıca uzman erbaş evliyse, çocuk sahibiyse, derecesi ve hizmet yılı fazlaysa daha yüksek maaş alabilir.

19-02/01/uzman-erbas-maasi-1549010777.jpg

UZMAN ERBAŞ KİME DENİR? NE İŞ YAPARLAR? 

Uzman erbaş ilanının ardından merak edilen bir diğer konu da uzman erbaş tanımı ve görevlerine yönelik oldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde devamlılık arz eden teknik ve kritik kadro görev yerlerinde yetişmiş personel istihdam etmek maksadıyla 1986 yılında uzman erbaş uygulamasına geçilmiş ve uygulama halen devam etmektedir. Uzman erbaş, uzman çavuşları ve uzman onbaşıları ifade eder.

Uzman Onbaşı, en az ortaokul ve dengi okul mezunu olup, muvazzaflık hizmetini müteakip Türk Silahlı Kuvvetleri’nin devamlılık arz eden teknik ve kritik uzmanlık görev yerlerinde istihdam edilenlerdir.

Uzman çavuş, en az ortaokul veya dengi okul mezunu olup, muvazzaflık hizmetini çavuş rütbesi ile tamamlayanlardan muvazzaflık hizmetini müteakip, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin devamlılık arz eden teknik ve kritik uzmanlık gerektiren kadro görev yerlerinde, Kanun ve Yönetmelik hükümlerine göre istihdam edilenler ile yönetmelikte belirtilen esaslara göre uzman onbaşılıktan uzman çavuşluğa geçirilenlerdir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN