2019 Öğretmen KPSS başvurusu nasıl yapılır? KPSS A Grubu ve Öğretmenlik başvuruları

2019 Öğretmen KPSS başvurusu nasıl yapılır? KPSS A Grubu ve Öğretmenlik başvuruları

2019 Öğretmen KPSS başvurusu nasıl yapılıyor? ÖSYM Öğretmenlik başvuruların 03-15 Mayıs 2019 tarihleri arasında alınacak. KPSS A Grubu ve Öğretmenlik başvuruları ve sınavda neler sorulduğunun detayları haberimizde.

2019 Öğretmen KPSS başvurusu nasıl yapılacağı ve KPSS A Grubu ve Öğretmenlik başvuru ekranı haberimizde. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik başvuru işlemleri 3 Mayıs Cuma günü başlayacak ve 15 Mayıs'ta sona erecek. İşte binlerce kişinin başvuracağı sınav ile ilgili ayrıntılar...

19-05/03/2019-ogretmen-kpss-basvurusu-nasil-yapilir.jpg

ÖSYM'DEN KPSS ÖĞRETMENLİK BAŞVURU DUYURUSU

"Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" ile "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar ile İlgili Usul ve Esaslar" hükümleri kapsamında KPSS A Grubu ve Öğretmenlik yapılacaktır.

KPSS ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

2019-KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri, 14 Temmuz 2019 tarihinde,

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturumu (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) ile KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturumu (Hukuk, İktisat, Maliye) 20 Temmuz 2019 tarihinde,

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturumu (İşletme, Muhasebe, İstatistik) 21 Temmuz 2019 tarihinde,

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 28 Temmuz 2019 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava (KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT) başvuru işlemleri, 03-15 Mayıs 2019 tarihlerinde yapılacaktır. Adayların tümü, 14 Temmuz 2019 tarihinde yapılacak sabah oturumuna girmek zorundadır.

İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği ve Beden Eğitimi Öğretmenliği alanlarında 2019 yılında ilk defa Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) yapılacağından bu alanlara atanmak isteyen öğretmen adaylarının ilgili alanlarda 2019 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) girmeleri zorunludur.

Sınava başvuracak adayların, Ek'te yer alan Başvuru Kılavuzu'nu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

19-05/03/2019-ogretmen-kpss-basvurusu-ne-zaman.jpg

KPSS ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ TESTİNDE KAÇ SORU SORULACAK? 

2019-KPSS ÖABT uygulanacak alanlar açıklandı. Sınıf öğretmenliği ve yabancı dil (İngilizce) alanlarında alan bilgisiyle ilgili 45, alan eğitimiyle ilgili 30, diğer tüm alanlarda ise alan bilgisi ile ilgili 60 soru, alan eğitimiyle ilgili 15 soru sorulacak.
 

2019 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) uygulanacak alanlar açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında 2019’da; Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (ingilizce), rehber öğretmen, sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, imam hatip lisesi meslek dersleri öğretmenliği ve beden eğitimi öğretmenliği alanlarında ÖABT yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN