2019 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nde kaç soru olacak? KPSS Öğretmenlik sınavında neler sorulacak

2019 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nde kaç soru olacak? KPSS Öğretmenlik sınavında neler sorulacak

ÖSYM Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı ile ilgili Şubat ayında yeni düzenleme yaptı. ÖSYM (ÖABT) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nde kaç soru olacağını duyurdu. KPSS Öğretmenlik sınavında neler sorulacağı ve kaç soru sorulacağına dair detaylar haberimizde....

 2019 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nde kaç soru olacak? ÖABT KPSS Öğretmenlik sınavında neler sorulacağı ve öğretmen adaylarının kaç soruyu çözeceğine dair ayrıntılar haberimizde. 2 Şubat'ta ÖSYM  2019 KPSS ÖABT uygulanacak alanları yeniden düzenlemiş ve bu yıl sınavda kaç sorru sorulacağını açıklamıştı. İşte ÖSYM'den yapılan açıklamanın detayları...

2019  ÖABT KPSS'DE KAÇ SORU SORULACAK?

Sınıf öğretmenliği ve yabancı dil (İngilizce) alanlarında alan bilgisiyle ilgili 45, alan eğitimiyle ilgili 30, diğer tüm alanlarda ise alan bilgisi ile ilgili 60 soru, alan eğitimiyle ilgili 15 soru sorulacak.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) uygulanacak alanlar açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında 2019’da; Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (ingilizce), rehber öğretmen, sınıf öğretmenliği, okul öncesi öğretmenliği, imam hatip lisesi meslek dersleri öğretmenliği ve beden eğitimi öğretmenliği alanlarında ÖABT yapılacak.

ÖSYM Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “ÖABT’de adaylara; sınıf öğretmenliği ve yabancı dil (İngilizce) alanlarında alan bilgisiyle ilgili 45, alan eğitimiyle ilgili 30, diğer tüm alanlarda ise alan bilgisi ile ilgili 60 soru, alan eğitimiyle ilgili 15 soru sorulacak ve cevaplama süresi bu doğrultuda belirlenecek. ÖABT yapılmayan yabancı dillerde (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSSP120 puan türü kullanılacak.”

2019 KPSS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

19-05/03/2019-ogretmenlik-alan-bilgisi-testinde-kac-soru-olacak-1556870145.jpg

SORU SAYISI 50'DEN 75'E ÇIKTI

ÖSYM Başkanı Aygün, "ÖABT uygulanacak 18 alanda soru sayısı, 50'den 75'e çıkarıldı. Buna göre, tüm alanlarda konu dağılımları ile sınav süreleri yeniden düzenlendi." bilgisini verdi.

Yeni düzenlemelerin ÖSYM'nin web sayfasından adaylara sunulduğunu bildiren Aygün, şunları kaydetti:

"ÖABT'de adaylara, Sınıf Öğretmenliği ve Yabancı Dil (İngilizce) alanlarında alan bilgisi ile ilgili 45 soru, alan eğitimi ile ilgili 30 soru; diğer tüm alanlarda ise alan bilgisi ile ilgili 60 soru, alan eğitimi ile ilgili 15 soru sorulacak ve cevaplama süreleri de sözel alanlar için 120 dakika, sayısal alanlar için ise 150 dakika olacak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN