2020 hac kayıt tarihleri ne zaman? Kuralar ne zaman çekilecek? Hac ön kayıt başvuru ekranı

2020 hac kayıt tarihleri ne zaman? Kuralar ne zaman çekilecek? Hac ön kayıt başvuru ekranı

Müslümanlar, İslam’ın şartlarından biri olan Hac ibadeti için ön kayıt tarihlerinin açıklanmasını bekliyor. Gözler Diyanet’in açıklayacağı hac ön kayıt ve kayıt yenileme tarihlerinin açıklanmasına çevrilmişti. Beklenen açıklama geldi. Tüm bilgiler karar.com’da…

2020 yılında yapılacak Hac kayıtlarına ne zaman başlanacağı ile ilgili açıklama Diyanet tarafından son dakika olarak paylaşıldı. Diyanet, hac kayıt tarihi ve kura çekimleri ile ilgili tarihleri paylaştı. Kayıt yaptıracak vatandaşlar işlemlerini e-devlet üzerinden yapacak…

HAC KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre hac vazifesini yerine getirmek için ön kayıt yaptıracak ve kayıt yenileyecek vatandaşlar 11 Kasım 2019 ile 13 Aralık 2019 tarihleri arasında kayıtlarını yaptırabilecekler.

HAC KAYITLARI İÇİN TIKLAYIN

Diyanet işleri Başkanlığı tarafından 2020 yılında ilk defa hacca gidecek vatandaşlar için ön kayıt imkanı getirilmiştir. Ön kayıtlar da 11 Kasım 13 Aralık tarihleri arasında www.hac.gov.tr adresinden yayınlanacak ön kayıt linkinden e-devlet doğrulama sistemiyle gerçekleştirilecek.

19-11/04/hacc.jpg

KURALAR NE ZAMAN ÇEKİLECEK

Hac ibadetini yerine getirebilmek için ön kayıt yaptıran ve kayıtlarını yenileyen vatandaşların 2020 Hac kuraları 9 Ocak 2020’de gerçekleştirilecek. Kayıtlarını yaptıracak hacı adayları merakla bu tarihleri bekliyorlar.

HAC KİMLERE FARZDIR?

Hac, İslam’ın şartlarından biri olup Kâbe ve etrafındaki ibadet için işaret edilen mübarek yerlerin belirlenen vakitler içerisinde usule uygun olarak ziyaret edilmesi gereken farz bir ibadettir.

Haccın bir kimseye farz olabilmesi için şartlar:

• Hür olmak, buluğ çağına erişmiş ve akıllı olmak,
• Hacca gidip gelinceye kadar ailesinin geçimini sağlayacak kadar birikimi olacak,
• Hac masraflarını karşılayacak kadar varlıklı olmak,
• Hacca gidip dönebilecek kadar sağlıklı olmak,
• Hacca gidiş yol güvenliğinin olması gerekir.

Bu şartları taşıyan ve zengin olan her Müslümana ömründe bir defa hacca gitmek farzdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN