2020 Ramazan imsakiyesi | Ramazan ne zaman? İlk sahur ve ilk oruç yaklaşıyor

2020 Ramazan imsakiyesi | Ramazan ne zaman? İlk sahur ve ilk oruç yaklaşıyor

Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından iftar ve sahur saatleri açıklandı. Bu süreçte en çok merak edilen konu, 2020 Ramazan imsakiyesi oldu. Peki, Ramazan ne zaman? İşte ilk sahur ve ilk oruç tarihleri…

İslam âlemi için önemli bir yere sahip olan ‘11 Ayın Sultanı’ Ramazan’a çok az kaldı. Bu kapsamda 2020 Ramazan imsakiyesini merak eden vatandaşlar, “Ramazan ne zaman? İlk oruç ve ilk sahur ne zaman?” sorularını sorguluyor. Detaylar karar.com’da…

RAMAZAN NE ZAMAN?

Ramazan ayı, 23 Nisan’ı 24 Nisan’a bağlayan gece sahurla birlikte resmen başlıyor. Yani Ramazan ayının ilk günü ve ilk oruç açılacak gün 24 Nisan Cuma olacak. Son günü ise 23 Mayıs Cumartesi günü olacak.

RAMAZAN İMSAKİYESİ 2020

Ramazan ayı gibi imsakiye de merak konusu olan konular arasında. Peki Ramazan ayının ilk günü hangi il, saat kaçta orucunun açacak? İşte 24 Nisan Cuma günü iftar saatleri…

İstanbul: 20.00
Ankara: 19.43
İzmir: 20.03
Adana: 19.28
Bursa: 19.58
Antalya: 19.47

ORUÇ TUTMAK KİMLERE FARZDIR?

İslam dinine göre, ergenlik çağına gelmiş ve aklı yerinde olan her birey oruç tutmakla yükümlüdür. Yani oruç ibadeti sorumluluk sahibi olanlar için geçerlidir. Buna göre, Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getirecek bir Müslümanın âkil-bâliğ olması gerekir.

Oruç ibadetini yapmada yükümlü olduğu halde bazı özel sebeplerden ötürü de oruç terk edilebilir. Ayrıca ibadetle yükümlü olmasalar bile ergenlik çağına ulaşmamış çocuklar, alıştırmak maksadıyla oruç tutabilir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) bir bireyin 7 yaşından 10 yaşında kadarki sürecinde de namaz ve oruca alıştırılabileceğini tavsiye etmiştir.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

İLK ORUÇ ERTELENİR Mİ?

Geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer vermiştir: “Yüce dinimizin ilkelerine göre her ibadetin ifa edileceği zaman, mekân ve şartlar vahiyle belirlenmiştir. Ramazan ayında sağlıklı olan her müminin oruç tutması Allah Teâla’nın emriyle (el-Bakara, 2/183-185) farz kılınmıştır. Bu ibadetin topyekûn ertelenmesi mümkün değildir.”

Bu açıklama ile oruç ibadetinin ertelenmesinin söz konusu olmadığı anlaşılmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN