2021 bekçi alımı ne zaman? Hedef 30 bin bekçi kadrosu!

2021 bekçi alımı ne zaman? Hedef 30 bin bekçi kadrosu!

Bekçi alımı başvurusu nasıl yapılır, merak konusu oldu. Geçen yıl yaptığı açıklamada 29 bin olan bekçi sayısını 30 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2021 yılında 695 yeni bekçi alımı yapılacağını belirtmişti. İşte, başvuru şartları...

Bekçi alımı yaş sınırı, adaylar tarafından sıklıkla araştırılan konu başlıkları arasında yer alıyor. 18-30 yaş arasındaki vatandaşların bekçi olabildiğini, 31 yaşından gün almış ve daha üstü olan adayların bekçi olamayacağını belirtelim.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

2020 yılında koronavirüs salgın hastalığı dolayısıyla ara verilen bekçi alımları, 2021 yılında yeniden yapılacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce yaptığı açıklamada, 695 yeni bekçi alımı yapılacağını dile getirdi.

Başvuru tarihleri henüz belli değil fakat başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağını belirtelim.

Çarşı ve mahalle bekçisi dolu kadro sayısının 29 bin 185 olduğunu ve 695 bekçi daha alımı yapacaklarını belirten Süleyman Soylu, hedeflerinin 30 bin bekçi olduğunu dile getirdi.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU NEREYE YAPILIR?

2021 yılı bekçi alımları başvuru tarihleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ya da Polis Akademisi tarafından ilan edilecek. Bekçilik başvurusu için e-Devlet sayfasını ziyaret edebilirsiniz fakat alımların henüz başlamadığını hatırlatalım.

Bekçi alımı, İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan yönetmelikle ve Devlet Memurları Kanunu'nda sayılan genel şartlara bakılarak kadroya alınıyor.

BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR 2021?

İlkokul mezunu: 4 bin 302 TL

Lise mezunu: 4 bin 352 TL ile 4 bin 455 TL arası

Ön lisans mezunu: 4 bin 357 TL ile 4 bin 400 TL arası

Lisans mezunu: 4 bin 404 TL ile 4 bin 657 TL arası

BEKÇİLİK BAŞVURU ŞARTLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN