Bekçi alımı sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte sınav sonuçları sorgulama sayfası

Bekçi alımı sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte sınav sonuçları sorgulama sayfası

Bekçilik sınavı sonuçları açıklandı mı, merak konusu oldu, Zira, sınava katılım sağlayan binlerce aday, sınav sonuçları heyecanla beklerken, sevindiren haber Milli Eğitim Bakanlığı ve Polis Akademisi'nden geldi. İşte detaylar...

Bekçilik sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, sorusu yanıt buldu ve 20 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirilen bekçilik sınavı sonuçları www.pa.edu.tr adresinde erişime açıldı. Sınavda değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapıldı ve doğru yanıtlar dikkate alınarak 50 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayıldı.

BEKÇİ ALIMI SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Bekçilik sınav sonuçları 15 Şubat 2021 Pazartesi günü açıklandı. Adaylar sonuçları, Polis Akademisi'nin www.pa.edu.tr internet adresinden öğrenebilecek. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar için ilerleyen tarihlerde kurum tarafından gerekli duyurular yapılacak.

20 Ocak 2021 tarihinde yapılan Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavına katılan adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sitesi https://www.odsgm.meb.gov.tr adresinde yayımlanan sınav sonuçlarına ilişkin itiraz dilekçelerini 17 Şubat 2021 saat 17.00'ye kadar şahsen veya faks (0312-462-87-29) ile Polis Akademisi Başkanlığı'na ulaştırmaları gerekiyor. İtirazlara ilişkin değerlendirme sonuçları 24 Şubat 2021 tarihinde adaylara dilekçelerinde belirtecekleri irtibat numaraları ile bildirilecek.

Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacağını belirtelim.

BEKÇİLİK SINAVI SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

bekci.jpg

BEKÇİLİK SINAVI NASIL YAPILIYOR?

Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınarak 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılıyor. Her soru eşit puan ağırlığına sahip. Başarı puanı hesaplamasında;

[Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dahil edilecek.

Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen soru/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soru/soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılır.

NASIL BEKÇİ OLUNUR? İŞTE BAŞVURU ŞARTLARI VE MAAŞI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN