23 Nisan'da bankalar ve PTT açık mı? 23 Nisan resmi tatil mi?

23 Nisan'da bankalar ve PTT açık mı? 23 Nisan resmi tatil mi?

23 Nisan'da bankalar ve PTT açık mı? 23 Nisan resmi tatil mi? Vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de 23 Nisan'da bankaların açık olup olmadığı. 23 Nisan tatili ile ilgili merak edilen tüm detayları ve açıklamaları haberimizden görebilirsiniz.

23 Nisan'da bankalar ve PTT açık mı kapalı mı? 23 Nisan resmi tatil mi? 23 Nisan'da okullar tatil mi? gibi sorular en çok merak edilenler arasında. Özellikle vatandaşlar bankadaki işlemlerini yapabilmek için bugün açık olup olmadığını merak ediyor. 23 Nisan bayram tatili ile ilgili açıklamaları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. 

23 NİSAN'DA BANKALAR VE PTT'LER AÇIK MI? 

23 Nisan 2018 tarihinde resmi tatil olması nedeniyle 1 günlük tatil olacak. Bununla birlikte 23 Nisan 2018 tarihinde okul, PTT, banka ve devlet daireleri kapalı olacak, hastaneler ise açık olacak.  EFT, havale gibi yapılan tüm bankacılık işlemleri 24 Nisan Salı günü saat 08.00 civarında hesaplara yansıyacaktır. Bu nedenle 23 Nisan günü bankalar da kapalı olacak ve internet şubesi ve ATM'ler dışında bankacılık işlemleri gerçekleştirilemeyecek. Öte yandan 24 Nisan 2018 tarihinde, devlet daireleri, banka, PTT'ler normal çalışma saatleri içerisinde hizmetine kaldığı yerden devam edecek. 

2018 RESMİ TATİLLER

Yılbaşı 1 Ocak 2018
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıgün
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi (yarım gün)
15 Haziran Ramazan Bayramı
16 Haziran Ramazan Bayramı
17 Haziran Ramazan Bayramı
15 Temmuz Demokrasi Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü
20 Ağustos Kurban Bayramı Arifesi (Yarım gün)
21 Ağustos Kurban Bayramı
22 Ağustos Kurban Bayramı
23 Ağustos Kurban Bayramı
24 Ağustos Kurban Bayramı
30 Ağustos Zafer Bayramı
28 Ekim Cumhuriyet Bayramı Öncesi (Yarım gün)
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

23 NİSAN'IN ULUSAL BAYRAM OLMASININ NEDENİ

23 Nisan'ın Türkiye'de ulusal bayram olarak kabul edilmesinin nedeni, 1920'de o gün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmış olmasıdır. Milletvekillerinin belirlenişi ve Ankara'ya gelişi çok kısa bir zamanda gerçekleşmiştir.

Milletvekili seçimleri Atatürk'ün Ankara'da bir meclisin toplanacağını ve neden toplanması gerektiğini açıklayan 19 Mart 1920 tarihli bildirisiyle başlamış, yine Atatürk'ün 21 Nisan'daki genelgesiyle de meclisin açılacağı tarih duyurulmuş ve milletvekillerinin Ankara'ya gelmesi istenmiştir. 23 Nisan 1920'de Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. O günkü ilk
toplantıya daha önce belirlenen 337 milletvekilinden sadece 115'i katılabilmiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN