27. İstanbul Caz Festivali'nde genç cazcılar arasına seçilen Büşra Kayıkçı'ya Türkiye sahip çıktı

27. İstanbul Caz Festivali'nde genç cazcılar arasına seçilen Büşra Kayıkçı'ya Türkiye sahip çıktı

27. İstanbul Caz Festivali'nde Genç Cazcılar kategorisinde çalmak üzere seçilen piyanist Büşra Kayıkçı'ya, başörtü takmasından ötürü festivale katılmasını eleştirenlere karşı on binlerce kişiden destek mesajı geldi. Büşra Kayıkçı, destek ve tebriklere teşekkür ederken, olumsuz mesajlara karşı ise 'Ömrüm yettiğince üreteceğim' ifadelerini kaydetti.

27. İstanbul Caz Festivali, genç cazcılarını belirledi. Seçilen genç cazcılar arasında yer alanlardan biri de piyanist Büşra Kayıkçı oldu. Büşra Kayıkçı, yaşadığı sevinci Twitter hesabından, 'Genç caz kategorisinde çalmak üzere seçildim :) Kazanan diğer arkadaşları da tebrik eder, başarılar dilerim!' sözleriyle duyurdu.

Büşra Kayıkçı'ya başarısından dolayı, kültür sanat, siyaset ve müzik dünyasından tebrik mesajları yağdı. Başörtü takmasından dolayı 'Başörtülü bir kadının caz festivalinde ne işi var?' şeklinde tepkilerin hedefi olan Büşra'ya on binlerce kişi ise olumlu mesajlarıyla destek oldu.

'ÖMRÜM YETTİĞİNCE ÜRETECEĞİM'

Büşra Kayıkçı da gelen eleştiri ve destek mesajlarına ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Dm kutum yorumları takma mesajlarıyla dolmuş. O kadar çok ki ne demişler yahu diye özellikle baktım. Değişik bir şey yok her zamanki laflar :) destekler ve tebrikler için çok teşekkür ederim geri kalanlarıyla ilgilenmiyorum, ömrüm yettiğince üreteceğim."

GENÇ ÇAZ HAKKINDA

Türkiye’de amatör veya yarı profesyonel olarak müzikle ilgilenen genç müzisyen ve toplulukların festival programında yer alabilecekleri bir platform oluşturmayı amaçlayan Genç Caz’ın Seçici Kurulu’nda bu sene müzisyenler Aycan Teztel, Ayşe Tütüncü, Kalben, Selen Gülün, Volkan Öktem ile Cenk Erdoğan, müzik yazarı Feridun Ertaşkan, müzik yazarı ve yapımcı Hülya Tunçağ, gazeteci Yekta Kopan, radyo programcısı Dr. Hakan Rauf Tüfekçi ve İstanbul Caz Festivali Direktörü Harun İzer yer alıyor.

BÜŞRA KAYIKÇI KİMDİR VE KAÇ YAŞINDA?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN