3 milyon dumansız hava sahası denetimi yapıldı, 25 bin 294 ihlal tespit edildi

3 milyon dumansız hava sahası denetimi yapıldı, 25 bin 294 ihlal tespit edildi

Dumansız hava sahası denetimleri ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay "2019 yılında toplam 3 milyon denetim gerçekleştirilerek 25 bin 294 ihlal tespit edilmiş ve gerekli yaptırımlar uygulanmıştır" ifadelerini kullandı.

3 milyon dumansız hava sahası denetimi yapıldı, 25 bin 294 ihlal tespit edildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "2019 yılında toplam 3 milyon denetim gerçekleştirilerek 25 bin 294 ihlal tespit edilmiş ve gerekli yaptırımlar uygulanmıştır" ifadelerini kullandı.

Oktay "Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 16 yaş grubu öğrencilere yönelik araştırma, 2017'den bu yana uyuşturucu madde kullanımı ve sigara kullanımında azalma olduğunu ortaya koymaktadır" dedi.

Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Kurulun 2019 yılı ilk toplantısını Temmuz ayında gerçekleştirdiğini anımsattı.

"KAÇAK TÜTÜNE YÖNELİK TEDBİRLER GÜÇLENDİRİLDİ"

 

Oktay, 2019’da toplumda yaygın olan tütün kullanımı ile mücadelede dumansız hava sahalarında denetimlerin sıklaştırıldığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2019 yılında toplam 3 milyon denetim gerçekleştirilerek 25 bin 294 ihlal tespit edilmiş ve gerekli yaptırımlar uygulanmıştır. Denetim ekiplerinin denetlenmesine yönelik sistem de hayata geçirilerek iller arasında çapraz denetim uygulamasına başlanmıştır. Kaçak tütün ve makaronlara yönelik tedbirler güçlendirilmiş, 2019 yılının ilk 11 ayında 190 milyon adet boş makaron ve 364 bin 190 kilogram kaçak tütün ele geçirilmiştir. Yasa dışı bahis ve kumar siteleriyle mücadelede kurumlar arası iş birliği güçlendirilmiş ve gerekli tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda bin 201 şüpheli şahsa yönelik işlem yapılmıştır. 2019 yılında bu alanda bin 201 şüpheli şahıs yakalanmış, 60 milyon liraya ve 236 milyon lira değerinde mal varlığına el konulmuştur. Ayrıca kumar bağımlılığı ile mücadelede bin 726 kumar makinesine de kolluk güçleri tarafından el konulmuştur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN