Eş zamanlı 'Dumansız araç' uygulaması başladı... Sigara içen sürücüye 153 lira ceza

Eş zamanlı 'Dumansız araç' uygulaması başladı... Sigara içen sürücüye 153 lira ceza

Türkiye'nin pek çok kentinde polis ekipleri eş zamanlı harekete geçti ve 'dumansız araçlar' uygulaması için düğmeye bastı. Yapılan uygulamada, sürücülerin sigara yasağına uyup uymadıkları denetlendi, araçlarda sigara içenlere 153 lira ceza kesildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sigara yasağını genişletileceğini açıklamıştı. Erdoğan "Yazılı kayda girmek suretiyle, şoför de içemeyecek, arkada oturanlar da sigara içemeyecek" demişti.

Türkiye'nin pek çok kentinde polis ekipleri eş zamanlı harekete geçti ve 'dumansız araçlar' uygulaması gerçekleştirdi. 

Bursa'da polis ekiplerince trafikte sigara yasağına ilişkin 'dumansız araçlar' uygulaması gerçekleştirildi. Görevli 250 polisin katılımıyla 15 noktada yapılan uygulamada, araçlarda sürücülerin sigara içip içmedikleri denetlendi.

"TRAFİKTE SİGARA İÇMEK UYGUN DEĞİL"

Güzergahlarda kamerayla kayıt alan polis, içinde sigara içildiğini tespit ettiği araçların plakalarını uygulama noktasındaki ekiplere bildirdi. Bu araçları durduran ekipler, sigara içen kişilere cezai işlem uyguladı.

19-09/25/ana-manset-2-1569405063.jpg

Ekipler, şoför ve yolculara araçlarda sigara içilmemesi konusunda da uyarılarda bulundu.

Polis tarafından durdurulan ve durum hakkında bilgilendirilen taksi şoförü Ömer Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bence güzel bir uygulama. Trafikte sigara içmek uygun değil, dikkat dağınıklığına neden oluyor." dedi.

Uygulamaların gün boyunca farklı bölgelerde devam edeceği öğrenildi.

SİGARA İÇEN SÜRÜCÜLERE CEZA

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde polis ekiplerince trafikte sigara yasağına ilişkin 'dumansız araçlar' uygulaması gerçekleştirildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Çerkezköy-Çorlu yolunda yapılan uygulamada, araçlarda sürücülerin sigara içip içmedikleri denetlendi.

Şoför ve yolculara araçlarda sigara içilmemesi konusunda uyarılarda bulunan ekipler, araçlarında sigara içen ve trafik kurallarını ihlal eden sürücülere de cezai işlem uyguladı.

19-09/25/ana-manset-2-1569405090.jpg

"BİZE DERS OLDU, TEKRARI OLMAZ"

Manisa'nın il merkezi ve ilçelerinde, trafikte sigara yasağına ilişkin 'dumansız araçlar' uygulaması gerçekleştirildi.

İl merkezinde, asayiş ve trafik ekiplerinin müşterek katılımıyla 15 noktada, 150 personelle yapılan denetimde, araçlarda sigara içilip içmedikleri denetlendi.

19-09/25/ana-manset-2-1569405150.jpg

Polis, şoför ve yolculara araçlarda sigara içilmemesi konusunda uyarıda bulundu. Durdurulan sürücülerden Fatih Gezinti, uygulamada ilk denetlenen sürücülerden biri olduğunu belirterek "Zaten araçlarda sigara içilmemesi gerekiyordu, doğru bir uygulama. Bize de ders oldu, tekrarı olmaz." dedi.

Akhisar'dan İzmir'e gittiğini aktaran sürücü Burak Aktaş "Aracı servise götürüyordum, o sırada elimde sigara vardı. Bu şekilde ilk defa ceza yiyorum. Bundan sonra daha dikkatli olacağız. Araçta sigara içmeyeceğiz, dumansız hava sahasına uyacağız." diye konuştu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'ye gitmeden önce sigara yasağını genişletileceğini açıklamıştı. Yasağa ilişkin Erdoğan "Bakıyorum aracı kullanan sigara içiyor. Bazen ben de işaret ediyorum, ayıptır diyorum. Yazılı kayda girmek suretiyle, şoför de içemeyecek, arkada oturanlar da sigara içemeyecek. Şimdi bunun üzerindeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri ile Sağlık Bakanlığı'nın da çalışma yürüttüğünü aktaran Erdoğan şunları söylemişti: "Kapalı mekanlarda bir defa asla, dışarıda bile belli yerlerde, balkonlarda da hassasiyetlerimiz geliyor. Bu işin üzerine çok daha sıkı bir şekilde gideceğiz. Para cezası, ne gerekiyorsa bunların hepsi olacak. Ben hala paket toplamayı bırakmadım. Camide bile bazen bakıyorsun unutuyor. Benim sigara karşıtı olduğumu bilenler, dışarıda sigarayı bırakıyor. Bazılarının dalgınlığına geliyor, sigara ön cepte duruyor, çekip alıyorum. Medyanın bize yardımcı olması lazım. Hep beraber bu işle mücadelemizi devam ettirelim."

AJANSLAR

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN