3 kişilik aileyi enkazdan çıkaran arama-kurtarma ekibinden Tahsin Kaymak gözyaşlarını tutamadı

3 kişilik aileyi enkazdan çıkaran arama-kurtarma ekibinden Tahsin Kaymak gözyaşlarını tutamadı

İzmir'de yıkılan Doğanlar apartmanından biri bebek 3 kişilik bir ailenin cesetlerini çıkaran arama-kurtarma ekibinden Tahsin Kaymak gözyaşlarını tutamadı.

İzmir'deki şiddetli depremin ardından Bayraklı ilçesinde yıkılan Doğanlar apartmanında arama-kurtartama çalışmaları sürüyor. 

01-004.jpg

Türkiye Mağaracılık Federasyonu Arama ve Kurtarma ekibinden Tahsin Kaymak, uzun süre çalıştığı enkazdan bir anne, baba ve 2 yaşındaki çocuklarının cansız bedenlerinin çıkarılması için çalıştı.

02-004.jpg

Kaymak, dinlenmeye geçtiği sırada gözyaşlarını tutamadı.

03-002.jpg

"HEPİMİZ İNSANIZ..."

Kaymak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, arama-kurtarmacıların soğuk kanlılıklarını koruması gerektiğini ve bugüne kadar katıldığı arama kurtarma çalışmalarında hep bunu koruduğunu anlattı. 

Bir bebeğin çıkması karşısında adeta sinir boşalması yaşadığını anlatan Kaymak "Hepimiz insanız." ifadesini kullandı.

04.jpg

DOĞANLAR APARMANI ÖNÜNDE ENDİŞELİ BEKLEYİŞ

Doğanlar apartmanındaki arama-kurtarma çalışmaları bugün de sürüyor. Enkaz altında yakınları bulunanların endişeli bekleyişi sürüyor.

01-005.jpg

02-005.jpg

03-003.jpg

İZMİR'DE SON DURUM NE?

İzmir'de 30 Ekim'de öğle saatlerinde merkez üssü Seferihisar olan 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi, deprem başta İstanbul olmak üzere birçok kentte hissedildi.

Kandilli Rasathanesi'ne göre deprem 6,9 büyüklüğünde, AFAD'a göre 6,6 büyüklüğünde. 

Şu ana kadar depremde 51 kişi hayatını kaybetti, 800'den fazla kişi de yaralandı.

Son açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi, "Hasarın en yoğun olduğu ilçemiz Bayraklı'da 6 binamız yıkık durumda, 7 binamız acil yıkılacak durumda, yine 9 binamız ağır hasarlı, 3 binamız orta hasarlı ve 260 binamız da az hasarlı olarak tespit edilmiş durumda. 586 binamızda hasar olmadığını tespit etmiş durumdayız" dedi.

8 binada arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN